Nea Radio

– Ingen ambisjon om å oppheve scooterdispensasjoner

Seniorrådgiver for kommunikasjon hos Fylkesmannen i Trøndelag, Robert Morberg, sier at det ikke er noen ambisjon for Fylkesmannen å oppheve alle dispensasjonsvedtakene om bruk av snøscooter til hytter i Holtålen.

Fylkesmannen ønsker å presisere regelverket - ikke oppheve alle dispensasjonsvedtak gitt av Holtålen kommune.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2020 kl 11:26

Fylkesmannen ved seniorrådgiver for kommunikasjon, Robert Morberg, har fulgt denne ukens saker på Nea Radio der det har vært flere innslag angående motorferdsel i utmark.

I en pressemelding fredag, ønsker Fylkesmannen å komme med noen viktige presiseringer:

– La oss med en gang slå fast at Fylkesmannen i Trøndelag ikke har noen ambisjon om å oppheve alle dispensasjonsvedtak gitt av Holtålen kommune. Det vi er opptatt av er å informere Holtålen kommune, og alle andre trønderske kommuner, om hvilke regler som ligger til grunn for å fatte denne type vedtak.

Vår oppgave er å se til at det Stortinget og regjeringen har vedtatt, blir fulgt opp ute i kommunene. Dette gjelder også etterlevelsen av reglene i lov og forskrift om motorferdsel i utmark. Dersom det blir gitt dispensasjoner som ikke er i tråd med regelverket, er vedtakene i utgangspunktet ulovlige.

Av dekningen, og ikke minst av kommentarer i sosiale medier, ser vi at man kan være enig eller uenig i et regelverk – det er helt legitimt.

Det som er vår hensikt er å se til at regelverket følges - slik at vi får lik og riktig håndtering av regelverket i alle kommunene i Trøndelag. Derfor forsøker vi kontinuerlig å skaffe oss oversikt over dispensasjonspraksisen i kommunene.

Det har blitt gjort et stort nummer av at Fylkesmannen har hatt møte med noen privatpersoner. Til det er det å si at vår holdning er at når folk ber om et møte med Fylkesmannen, ja så strekker vi oss langt for å få det til. Vi inviterte også kommunen til dette møtet. Kommunen valgte å ikke møte, men ønsker referat. Referatet fra møtet vil bli sendt deltakerne og Holtålen kommune. Det vil også legges ut på Fylkesmannens postjournal, heter det i pressemeldingen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...