Gangstad Gårdsysteri gjort stas på i Berlin

GANGSTAD gårdsysteri fikk Spesialitetsmerket for to nye produkter. Fra venstre Nina Sundqvist (Matmerk), Astrid Aasen (Gangstad Gårdsysteri) og Jon Georg Dale (Landbruks- og matminister). Foto: Matmerk

Gangstad Gårdsysteri fra Inderøy ble gjort stas på under Grüne Woche i Berlin. - Det er ingen selvfølge at produktene våre går gjennom juryen, så vi er ekstra stolte når vi får to nye produkter gjennom, sa en glad Astrid Aasen som fikk tildelt Spesialitet-merket for Granstubben ost og Is med Skjenning.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2018 kl 17:27

- Vi har Spesialitetmerket på alle våre øvrige oster og ville gjerne prøve oss på å søke også på disse nye produktene. Merket er en fin måte å vise forbruker at det er et produkt med en unik smak og historie, sier Astrid Aasen fra Gangstad Gårdsysteri.

- Både Granstubben og Is med Skjenning er nye produkter som vi er spente på. Isen er et samarbeid med Røra Bakeri. Skjenning pensles med melk og sukker og dette blir til karamell på steketakka. Dette brukes til å søte isen med, i tillegg har vi oppi noen knuste skjenningbiterer. Det er både gjenbruk og god bruk, for smaken blir helt fantastisk, sier Aasen.

Også to andre, norske lokalmatprodusenter ble tildelt Spesialitet-merket under Grüne Woche. Heidal ysteri fikk merket for rømmegrøt, Heidalsost og prim. Myrdal Gård fikk merket for Myrdal kvit geitost.

Godkjent av fagjury

Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren vegen til god lokal mat og lokalt drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av stiftelsen Matmerk med støtte fra Landbruks- og Matdepartmentet.

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering kvalitet og smak. Produkter som kommer gjennom nåløyet skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori. Juryen ledes av Lars Sponheim.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Årets Økobonde 2018

Årets Økobonde 2018

Grindal Ysteri AS fra Rennebu til topps.

Verdensdagen for diabetes

Verdensdagen for diabetes

Fokus på "den nye folkesykdommen"

175 000 tusen nordmenn lever med udiagnostisert diabetes. I dag har det blitt aksjonert over hele landet for å få mennesker til å teste blodsukkernivået.

Aglo med veldedig julemarked

Aglo med veldedig julemarked

24.november inviterer den lille videregåendeskolen på Skatval til julemarked. Inntektene går uavkortet til organisasjonen Mercy Ships.

Strengere regler for EU-kontroll

Strengere regler for EU-kontroll

Nå blir det strengere krav til hvem som utfører EU-kontroll av bilen din. Alle kontrollørene kurses, de må ha vandelsattest og de får strengere krav til habilitet.

Arbeiderpartiet vil berge TIP-linja

Arbeiderpartiet vil berge TIP-linja

– Jeg er rimelig sikker på at linja er reddet, sier Gunn Elin Høgli (Ap).

Ulykkesårsaken fortsatt uviss

Ulykkesårsaken fortsatt uviss

58-åring fra Trondheim omkom mandag ettermiddag

Det var en 58 år gammel mann fra Trondheim som omkom i trafikkulykken sør for Hell-tunellen i Malvik mandag ettermiddag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...