Nea Radio

Inderøy årets kulturkommune

PRISOVERREKKELSE: Fra venstre: Nils R. Sandal (styreleder, Norsk kulturskoleråd), Marianne Vanem (prosjektleder, AKSET kultur- og skolesamfunn), Ida Stuberg (ordfører, Inderøy kommune), Sigrid Bjerkan (rektor, Inderøy kulturskole), Anna Rennemo (inspektør, Inderøy kulturskole), Merete Wilhelmsen (assisterende direktør, Norsk kulturskoleråd) Foto: Norsk kulturskoleråd

Inderøy er "Årets kulturskolekommune 2018". Prisen ble torsdag overrakt trønderkommunen under Lederkonferansen 2018.  

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Prisen Årets kulturskolekommune utdeles av Norsk kulturskoleråd. Den tildeles kommuner som gjennom sin kulturskolevirksomhet viser at de prioriterer tilbudet særlig høyt, samtidig som de kan tjene som foregangskommuner overfor andre.
 
Dette er 18. gang prisen utdeles og tredje gang prisen går til en kommune i Trøndelag: Namsos mottok prisen i 1997, Trondheim i 1999. I år var fire kommuner nominert til prisen. I tillegg til Inderøy var det Bærum (Akershus), Larvik (Vestfold) og Sømna (Nordland).
 

Høytidelig overrekkelse

 
I Oslo var det ordfører Ida Stuberg som mottok prisen på vegne av prisvinneren Inderøy. Hun hadde selskap på podiet av viktige medarbeidere: Kulturskolerektor Sigrid Bjerkan, kulturskoleinspektør Anna Rennemo og Marianne Vanem, prosjektleder ved AKSET kultur- og skolesamfunn. Prisen ble overrakt Inderøys utsendte av Norsk kulturskoleråds styreleder Nils R. Sandal og assisterende direktør Merete Wilhelmsen.
 
Juryen som har vurderte årets nominerte kommuner har bestått av Kirsti Saxi (senterleder, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen), Erling Lien Barlindhaug (avdelingsdirektør for utdanning i KS) og Morten Christiansen (direktør, Norsk kulturskoleråd). Juryen leverte sin innstilling til Norsk kulturskoleråds sentralstyre, som fattet det avgjørende vedtaket i saken.
 

Juryens uttalelse om Årets kulturskolekommune 2018

Juryen merker seg Inderøy kommunes aktive politikk overfor sin kulturskole, hvor en har lagt til rette for kulturskolen kan virke som et aktivt ressurssenter innen oppvekstsektoren. Dette kommer spesielt til syne gjennom etableringen av AKSET kultur- og skolesamfunn.
AKSET er en samlokalisering av seks pedagogiske og kulturelle virksomheter som har et tett og gjennomgripende samarbeid. Den daglige samhandlingen med Sakshaug skole, Inderøy ungdomsskole, Inderøy videregående skole, Inderøy bibliotek og Inderøy kulturhus har styrket Inderøy kulturskoles posisjon som ressurssenter for oppvekstsektoren samt for andre aktører i kommunen. Dette oppleves som en innovasjon som kan stå som eksempel for andre kommuner.
Inderøy kulturskole har en solid forankring i kommunens kulturpolitiske ambisjoner, noe som er nedfelt i ulike deler av kommunens planverk – som for eksempel Kommuneplanens samfunnsdel 2017-2030 og i Kulturplan 2013-2025. Disse gir uttrykk for ambisjoner som er ledende for alt kulturarbeid og for all utvikling i kommunen.
Juryen noterer seg også – med plusstegn i margen – at rammeplan for kulturskolen, «Mangfold og fordypning», ble politisk vedtatt i Inderøy kommune våren 2017 og dermed er retningsgivende for drift og utvikling av Inderøy kulturskole.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...