Nea Radio

Femundløpet

Imponert over grunneiere

Foto: Berit Kleven

Over hundre grunneiere er med på laget for at Femundløpet kan arrangeres.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det nærmer seg den 31. utgaven av Femundløpet.

Fredag 31. januar kl 11.00 kjører første hundespann ut fra start i Kjerkgata på Røros. Nytt av året er en ny klasse, F200 som i likhet med juniorklassen har målgang i Trysil.

De fleste sier ja

For å kunne avvikle et så arealkrevende arrangement som Femundløpet, så er det mange velvillige grunneiere som stiller sine arealer til disposisjon. Faktisk så mange at daglig leder for Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll, ikke er helt sikker på hvor mange det er.

– Det er haugevis, over hundre private grunneiere som vi har et veldig godt samarbeid med, sier Kokkvoll og innrømmer at arrangementet er avhengig av velvilje fra disse. Det er kun en grunneier som ikke vil ha hundeløypa på eiendommen sin.

– Vi har en på strekningen opp mot Orkelbogen. 564 meter som vi kunne tenkt oss å kjøre over, men som vedkommende sier nei til på grunn av noe internt i bygda som egentlig ikke angår oss.

Stor mediedekning

Årets utgave av Femundløpet er en del av det som kalles Aker BioMarine Qrill Pet Arctic World Series (QPAWS). Dette er verdens første offisielle internasjonale mesterskap for hundekjøring og Femundløpet er eneste norske og europeiske løp på lista.

Dette medfører stor internasjonal mediedekning på helt nye digitale plattformer og internasjonal TV,. Løpet vil nå ut til et større publikum enn noen gang og målet for satsingen er å bringe spenningen, gleden og prestasjonene fra de mest eksotiske arktiske hundesledeløpene til et verdensomspennende publikum.

Hør intervju med Jon Anders Kokkvoll her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...