Nea Radio

Nea Radio

Imponerende kulturkveld

IMPONERENDE KULTURKVELD: Fra venstre Terhas Tesfamariam Bayru, Kari Petrine Uglem, Lena Bakkeid, Merhawit Kibrom Zeweld, Vibeke Slind, Fiori Debasay Weldemarian, Håkon Wang, Yasmine Kamel Asheileh-Hamo, Sofia Persson og Jarle Overvik. Foto: Andreas Reitan

Det var stappfullt i Bell amfi da Flyktningetjenesten i Selbu onsdag inviterte til kulturkveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Imponerende!
Både oppmøtet og gjennomføringa fortjener superlativer denne gang.

Flytkningetjenesten i Selbu, representert ved Vibeke Slind og Sofia Persson, hadde jobbet lenge med prosjektet. Nok en gang viser det seg at grundige forberedelser, dyktige samarbeidspartnere og et godt budskap ble til et vellykket arrangement.

På flukt"

Etter at Vibeke og Sofia hadde ønsket velkommen, fikk de frammøtte høre sterke historier. Fiori Debasay Weldemarian fortalte om flukten fra sitt hjemland, Eritrea. "Det afrikanske Nord-Korea", som hun kalte det.

Deretter fortalte Yasmine Kamel Asheileh-Hamo om da krigen kom til Aleppo i Syria og om flukten via Libanon til Istanbul og Oslo.

Redningsaksjoner i Middelhavet

Håkon Wang, marineoffiser bosatt i Selbu, viste lysbilder og video fra "Operasjon Triton" og fortalte nøkternt, men gripende om sin tjeneste ombord på det norske skipet Siem Pilot som patruljerte i Middelhavet da flyktningestrømmen var på sitt største.

Etter pause med eritreisk gjærbakst, syriske kaker og norsk kaffe, servert av sanitetskvinner fra Selbu, overtok Jarle Overvik. Idrettslederen fra Vikvarvet fortalte om fotballgruppa og integreringa av eritreiske spillere.

Faddere

"Fadderfamilier" stod også på programmet, og vi fikk møte Merhawit Kibrom Zeweld og hennes "mamma" Lena Bakkeid, samt Terhas Tesfamariam Bayru og "mamma" Kari Petrine Uglem. Budskapet var klart: Det å være fadder er slett ingen ting å være redd for, sa både Lena og Kari Petrine.

Kunstnerisk var det også, med Blanke Mezzingen som velklingende komp til flytningekoret i "Ja, vi elsker", alle under ledelse av Kay Endresen.

KOR: Flyktningekoret sang "Ja, vi elsker" til musikk av Blanke Mezzingen. Dirigent Kay Endresen. Foto: Andreas Reitan

FLUKT: Fiori Debesay Weldemarian fortalte om flukten fra Eritrea, "Afrikas Nord-Korea", som hun kalte hjemlandet sitt. Foto: Andreas Reitan

FLUKT: Yasmine Kamel Asheileh-Hamo fortalte om flukten fra Aleppo i Syria til Libanon, derfra til Tyrkia og Norge.

Foto: Andreas Reitan

MIDDELHAVET: Håkon Wang fortalte om tjenesten ombord i Siem Pilot. Foto: Andreas Reitan

IDRETT: - Fotball er det samme over hele verden, sa trener og idrettsleder Jarle Overvik. Han fortalte om Vikvarvet IL som nå også har eritreiske spillere på laget. Foto: Andreas Reitan

FADDERE: Merhawit Kibrom Zeweld og "mamma" Lena Bakkeid intervjues av Sofia Persson og Vibeke Slind. Foto: Andreas Reitan

FADDERE: Terhas Tesfamariam Bayru og "mamma" Kari Petrine Uglem. Foto: Andreas Reitan

Hør intervju med Håkon Wang og arrangørene, Vibeke Slind og Sofia Persson.

Hør intervju med Håkon Wang og arrangørene, Sofia Persson og Vibeke Slind.

IMPONERENDE: Godt jobba, Vibeke Slind og Sofia Persson! Foto: Andreas Reitan

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Hva skal du kunne forvente for en tusenlapp?

Hva skal du kunne forvente for en tusenlapp?

Joda, Metallica er antakelig verdens beste metallband. Men arrangørene skal være lettet over at gradestokken viste skarve 15 celsius og ikke 30.

Med ny musikk til Selbu

Med ny musikk til Selbu

Den gule, lett gjenkjennbare bussen ruller landet rundt hele sommeren, og de har med seg ny musikk når de i kveld entrer scenen i Selbu.

Kaffegjesten: Sommerfestival-general Kenneth Mjøsund

Kaffegjesten: Sommerfestival-general Kenneth Mjøsund

Årsøya venter tusener av festivalgjester i strålende sommervær i helga.

Vegetarkurs på Røros

Vegetarkurs på Røros

Mange vil lære mer om vegetarmat når norsk-indiske Niru Kumra inviterer til kurs på Røros torsdag kveld. Nå vil hun gjøre indisk mat like kjent som pizza, pasta og taco i Norge.

Inviterte til tradisjonell bygdedag i Åsen

Inviterte til tradisjonell bygdedag i Åsen

Åsen museum og historielag inviterte til trivelig bygdedag for 15-året på rad ved deres historiske eiendom Elvheim.

Erik Koritzinsky på Falstad

Erik Koritzinsky på Falstad

Fortalte en sterk og viktig historie om jødetrakasseringen i Norge.

Siste nytt i Selbu/Tydal Vis flere

Kaffegjesten: Sommerfestival-general Kenneth Mjøsund

Kaffegjesten: Sommerfestival-general Kenneth Mjøsund

Årsøya venter tusener av festivalgjester i strålende sommervær i helga.

Bokselgeren Laban er tilbake

Bokselgeren Laban er tilbake

I mange år har Lekishon Laban fra Kenya reist rundt om i Trøndelag for å selge bøker igjennom Norsk Bokforlag til inntekt for utdanningen sin i hjemlandet.

Lånkerevyen videre til NM-finale

Lånkerevyen videre til NM-finale

Lånkerevyen vant publikumsprisen i første semifinale i NM i revy.

Bjørn fanget på film i Flora

Bjørn fanget på film i Flora

Bamsefar ble filmet av Ola Græsli.

Selbuhus AS kjøper Selbu Byggtre AS

Selbuhus AS kjøper Selbu Byggtre AS

Selbuhytta blir en del av Selbuhus.

Floka

Floka

Gikk du glipp av ukas minst seriøse program på Nea Radio? Hør det igjen her!

Siste med #FlyktningerVis flere

Fra Eritrea og Syria til Selbu

Fra Eritrea og Syria til Selbu

Flyktningetjenesten i Selbu kommune inviterer til kulturkveld. "Reisen fra Eritrea og Syria til ny etablering i Selbu" er tema for kvelden.

Lykkes med introduksjonsprogrammet

Lykkes med introduksjonsprogrammet

Både Malvik, Oppdal og Stjørdal har gode resultater av introduksjonsprogram for nyankomne innvandrere. Kommunene er de tre i Trøndelag som i fjor fikk størst andel nyankomne innvandrere ut i arbeid og utdanning.

Fokus på hverdagsintegrering

Fokus på hverdagsintegrering

Hverdagsintegrering var tema for et møte på Granby gård tirsdag kveld. Hva er egentlig utfordringa med integrering i hverdagen?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...