Nea Radio

– Ildspåsettelsen virker ikke planlagt

Tilfeldig: – Vi tror ikke vi har med en pyroman å gjøre, sier politioverbetjent ved Stjørdal lensmannskontor, Tore Sparby. Politiet tror nå det er snakk om en impulshandling. Foto: Anne Gundersen

Politiet tror ikke at en pyroman står bak ildspåsettelsen i Stjørdal fredag morgen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Ut fra hvor den eller de som står bak brannen har tent på, så tror vi det er snakk om en tilfeldig impulshandling, sier politioverbetjent Tore Sparby ved Stjørdal lensmannskontor. Stjørdal har vært plaget med påtente branner i en periode, men aldri har omfanget av disse vært så stort som brannen som brøt ut ved en boligblokk i sentrum.

– Ut fra vår etterforskning så er det ingenting som tyder på at disse brannene har noe med hverandre å gjøre, sier Sparby. Han avviser også at det kan være snakk om et eventuelt hevnmotiv.

– Vi har sett på den muligheten og det er ingen ting som tyder på det. Dette er etter all sannsynlighet en impulshandling som har fått mye større konsekvenser en ildspåsetteren har kunnet forestille seg.

Saken fortsetter under lydklippet.

Foto: Anne Gundersen

Mange tips

Politiet gikk tidlig ut med mistankene om at brannen var påsatt og ba også publikum om tips i saken. Det har de fått.

– Vi har mottatt en rekke henvendelser fra folk som har observert noe de har funnet mistenkelig i det aktuelle tidsrommet. Vi har også bedt folk se gjennom bilder og filmmateriale for å se om noe kunne dukke opp. Dette har gitt resultater og vi har avhørt mange i denne saken. Han tror at forholdet vil bli oppklart i løpet av kort tid.

– Som sagt så har vi opplevd at publikum har spilt på lag med oss og det gir resultater, sier Sparby.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...