Nea Radio

– Ikke ta Harry-turen nå

Foto: Politiet i Røros og Holtålen

Politiet sliter med å forstå at billig bacon og tobakk kan være verdt 14 dager i karantene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Politiet i Røros og Holtålen skriver i sin profil på Faceboook at trafikktallene over grensen til Sverige har gått drastisk ned, men at noen fremdeles lar seg friste av billigere varer på andre siden av kjølen.

– For snart fem uker siden ble hverdagen til oss i politiet endret, som hos så mange andre. For vår del inneholdt endringen en 24/7 beredskap ved Vauldalen og stenging av grensen, i tillegg til at publikumstjenestene ved kontoret på Røros ble stengt.

Politiet skriver videre at det er en stillere periode nå, både for politi og mange andre.

– På disse fem ukene har antall oppdrag i regionen og biler over grensen gått drastisk ned. Trafikkmessig ser man at det blir mindre av både næringsdrivende og pendlere, men at enkelte fortsatt tar sjansen på "harry-handel", på tross av at vi innstendig ber de om å avstå.

Vi sliter veldig med å forstå at billig bacon og tobakk kan være verdt 14 dager i karantene og i verste fall tap av inntekt.
Utover dette opplever vi at befolkningen i vår region har vært flinke og respektert både stengte grenser, men også myndighetenes innstramminger.

Et aldri så lite klapp på hodet til deg selv der altså.

Heimevernet har bistått politiet i arbeidet på grensen, noe som har frigjort resurser til bruk på andre områder.

– Dette gjør at vi fra vårt noe improviserte hjemmekontor på Vauldalen får gjort unna litt saker, samt opprettholdt en tilfredsstillende tjeneste for publikum. Vi opplever at mange sitter med spørsmål og vi ser en økning i henvendelser på messenger hvor vi forsøker å svare så raskt det lar seg gjøre, skriver politiet og oppfordrer til fortsett å ta kontakt, både på telefon og messenger.

– For noen uker siden fikk vi også styrket vårt bidrag ved grensen med 6 nye midlertidige stillinger. Disse stillingene avlaster oss som jobber ordinært og gjør at vi i større grad vil kunne jobbe mer fra Røros og betjene publikum herfra.

– Vi ser fram mot en mer normal hverdag igjen som alle andre, og husk: Alt blir bra igjen, avslutter politiet sin facebookoppdatering med.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...