Nea Radio

Smitteutbruddet i Trondheim:

Ikke strengere tiltak i regionen

Leif Edvard Muruvik Vonen er kommuneoverlege i Værnesregionen. Foto: Privat

Enkeltpersoner fra Værnesregionen er karantenesatt etter besøk hos Bygger`n.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter utbruddet av det som antas å være den britiske mutanten av koronaviruset, har Trondheimsregionen og statsforvalteren gått sammen for å vurdere tiltak.

– Vi har kommet fram til at tiltakene som allerede er iverksatt er strenge nok, sier kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen. Dermed velger Trondheimsregionen å ikke gjøre som i Bergen og Oslo og innføre strengere forskrifter.

Også enkeltpersoner fra Værnesregionen er kontaktet og satt i karantene etter besøk hos den berørte bedriften.

– Vi oppfordrer sterkt alle som ikke er helt nødt til å reise om å la være, enten det er på tvers av lokale kommunegrenser, eller nasjonalt.

Vonen mener de er forsiktig nok.

– Vi har ikke slakket på ambisjonene. Vi skal holde dette nede og og tilbake. Det vi prøver nå, er å forstå hvilke tiltak som fungerer best. Vi legger derfor stor vekt den enkeltes risikovurdering av sin egen situasjon og mener at vi på den måten vil få mer målrettede tiltak.

I tillegg settes nå svært mange i karantene ved slike utbrudd.

– På den måten vinner vi litt tid før alle prøvesvar er klare.

Ikke forbud - foreløpig

Det er foreløpig ikke lagt plan for å vedta forskrift som forbyr unødvendig reise mellom kommuner.

– Men dersom vi ser at denne situasjonen som nå har oppstått eskalerer, så er dette noe vi kan komme til å vurdere, sier Vonen.

– Dette er imidlertid tøffe tiltak og disse skal man være forsikte med å sette inn for ofte.

Han sier videre at det ikke er nå man skal senke skuldrene.

– Samtidig skal vi huske at vi er trygge når vi er hjemme og holder oss i ro. Det er også sånn at vi skal kunne gå på jobb og være trygge der, dersom hjemmekontor ikke er et alternativ.

Vonen oppfordrer særlig folk som har vært i Bergen eller Oslo om å teste seg.

– Her må det nå være svært lav terskel. Enten du opplever minimale symptomer eller om du vet at du har vært i et miljø det har blitt påvist smitte så bør du snarest mulig få utført en test.

Hør intervjuet med Leif Edvard Muruvik Vonen i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...