Nea Radio

– Ikke nok å kritisere andre

Ivar Østby Foto: Privat

Leserinnlegg fra Ivar Østby, Røros-AUF

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I
kjølvannet av AUF i Trøndelag sitt representantskap, samt, Amcarklubben mange eventyr i gatene, finner vi oss nå i et politisk og kulturelt ladet Røros. Selv kan jeg nok ikke skryte på meg å ha vært like mye involvert i Amcarklubben som jeg har i representantskapet,
men jeg føler likevel at det er verdt å nevne at arrangementer som nettopp dette. Ikke fordi ingen dukket opp for de heller velformede bilene, men fordi ikke alle slike sammenkomster blir holdt like høyt når man snakker om Røros som kulturkommune.

Derfor,
la meg takke Røros Amcarklubb for en ordentlig opplevelse i helga, og la meg prøve å gjengjelde den gaven det var å observere bilene med et forsøk på å gjøre godt hvor det kan oppleves at Arbeiderpartiet ikke var gode nok.

Fordi
det er, uansett
hva man kan bli fristet til å føle, ens eget partis skyld, samt ens egen skyld, når man ikke får brakt frem meldingen om politikken man vil drive. Ikke nødvendigvis fordi man ikke har gjort nok, men fordi man gjorde feil ting; man sa feil ord i feil situasjon,
og plutselig er fokus “hvorfor Frp suger” når det skulle vært “Hvordan Arbeiderpartiet kan hjelpe folket.”

Når
folk på Amcarklubben, folk som stemte alle forskjellige partier, forklarte hvorfor de følte seg sviktet kom det ofte ned på èn grunn: “Jeg visste ikke helt hva jeg stemte på hvis jeg skulle stemt Ap. Hva ville dere egentlig?”. Nå, selv om de fleste som leser
allerede vet det, vil jeg påpeke helt konkret hva vi ville, samt, hva vi vil. I denne ukens runde kjører vi yrkesfag, men jeg kan love at det blir oppfølgere med andre temaer.

Arbeiderpartiets
partiprogram, vedtatt av representanter fra hele landet, lyder ordrett:

-“Flere
læreplasser: Alle kvalifiserte søkere skal få tilbud om læreplass.”
-”Gjøre
det lettere å bytte fra studiespesialisering til yrkesfag.”
-”Legge
til rette for fleksible løp i flere utdanningsprogrammer, hvor elevene kan veksle mellom skole og arbeidsliv gjennom uken.”
-”Bevilge
minst en milliard til yrkesfag i neste periode for å sikre bedre kvalitet i opplæringa, tettere samarbeid med arbeidslivet og læreplass til de som er kvalifisert til det.”
-”Tilrettelegge
for for praksis gjennom hele yrkesfagsopplæringen.”
-”Oppdatere
utstyr på yrkesfagskolene slik at opplæringen blir mer relevant.”

I
sum: Yrkesfagene skal ikke bare gjøres til et valg som garanterer kompetanse og erfaring fra jobblivet, men det skal gjøres til et valg som kan tas uten den “hva om”-klumpen i magen. Det skal, uten at det vil koste den generelle person noe som helst mer i
skatt. Om noe vil det, som partiprogrammet lover på temaet skatt, bli mindre skatt for alle som ikke tjener over 900 000 kroner i året.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...