Nea Radio

- Ikke gå i sporet!

Årlig registreres flere nesten-påkjørsler av fiskere som går i jernbanesporet i Gauldalen. - Vi har ingen å miste, så vi ber om at dere tar dette på alvor og tar vare på egen sikkerhet, sier Torstein Rognes, daglig leder i Gaula Elveeierlag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hittil i år har Bane NOR fått flere urovekkende meldinger fra togførere der det er svært nære på at en eller flere sportsfiskere i sporet blir påkjørt av toget.

Her er noen eksempler i juli på ulovlig ferdsel i sporet:

- Søndag 14. juli: Tog 417 melder om en fisker som gikk midt i sporet ca km 483,500. Kom seg akkurat unna toget.

- Mandag 8. juli: Fører i tog 419 melder at to personer gikk i sporet med ryggen mot toget ved km 472,5 mellom Haltdalen og Singsås. Fører aktiverte nødbrems og ga signal "tog kommer". Personene gikk ut av sporet, og fører opplyser at toget ikke hadde rukket å stoppe foran personene. Togleder ble varslet.

- Mandag 1. juli: Tog 419 melder om en fisker som gikk midt i sporet ved km 475,3 mellom Singsås - Haltdalen. Toget fløytet endel før personen ble observert, og også da fører oppdaget personen. Personen kom seg ut av sporet, men virket ikke å bry seg om toget.

- Vet ikke?

Bane Nor har ved flere anledninger snakket med fiskere langs Gaula, og noen gir uttrykk for at de ikke vet at det er ulovlig å gå i sporet.

- Det er ulovlig og livsfarlig! Når jernbanen ligger mellom elv og vei, MÅ en krysse rett over en planovergang eller der det er godkjent kryssingsrett. Toget kommer stille, og det høres ikke når elva suser. Det er både arbeidstog og godstog som trafikkerer i tillegg til de ordinære togene, så du skal aldri være sikker på når det kommer et tog, sier Torstein Rognes, daglig leder i Gaula Elveeierlag og Gaula Fiskeforvaltning.

Han gir følgende enkle råd

· Ikke gå i jernbanesporet.

· Kryss jernbanen der det er planoverganger eller godkjent kryssingsrett.

· Stopp, se og lytt ved kryssing av spor.

· Ta vare på egen sikkerhet.

- Vi har ingen å miste, så vi ber om at dere tar dette på alvor og tar vare på egen sikkerhet, skriver Torstein Rognes på nettsida til Gaula Elveeierlag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...