Nea Radio

Nea Radio

Ikke bekymret for valgresultatet

Ikke bekymret: – Dette ligger an til å bli en valgkamp som har handlet om meningsmålinger, men den eneste meningsmålingen som teller er den som skjer på valgdagen, sier Arbeiderpartiets nestleder, Trond Giske (t.v). Her sammen med Trond Hoseth fra Malvik AP, tillitsvalgt for utdanningsforbundet Terje Jørgensen og Kristin Strandheim fra Malvik AP. Foto: Anne Gundersen

– Den eneste meningsmålingen som teller er den som skjer på valgdagen, sa nestleder i Arbeiderpartiet, Trond Giske, da han besøkte Malvik torsdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2017 kl 13:12

Torsdag var nestleder i Arbeiderpartiet, Trond Giske, en snartur innom Malvik for å blant annet snakke om partiets skolepolitikk.

– Noe av det vi er mest opptatt av er å fortsette å bygge ut velferdsstaten og å ikke la skatteletter og kutt i avgifter gå på bekostning av for eksempel opprustning og utbygging av skoler og barnehager, sier Giske.

– Vi ønsker 3000 nye lærerstillinger i Norge, noe som tilsvarer den tallfestede lærertettheten Senterpartiet og SV ønsker seg, nemlig 15 elever per lærer.

Saken fortsetter under lydklippet

Trond Giske om meningsmålinger, skolepolitikk og retorikk i valgkampen.

Retorikk

Giske mener at man over flere år har sett at enkelte statsråder bruker en retorikk som gir et hardere samfunn.

– Vi får stadig flere som faller utenfor og det hjelper ikke at man snakker hverandre ned og spiller på frykt i stedet for å bygge broer. Jeg tror mange er skremt av det som skjer i USA nå og jeg håper virkelig at dette ikke sprer seg hit, sier han.

Han er enig i at politikere kan ha en tendens til å snakke mer om hva de er i mot enn hva de faktisk står for.

– Men jeg håper at denne valgkampen nå skal handle mer om sak enn om å snakke hverandre ned. Det er viktig å få fram hva vi står for, mener Giske.

Meningsmålinger

– Giske tror at denne valgkampen vil stå igjen som en valgkamp som i stor grad handlet om meningsmålinger og ikke politikk.

– Heldigvis er det slik at den eneste meningsmålingen som teller er den vi får på valgdagen. Og jeg tror at Norge er klar for et regjeringsskifte og at man ønsker å holde på den velferdsstaten det har tatt tre generasjoner å bygge opp.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...