Nea Radio

Busstreiken:

Elever kommer seg ikke på skolen

Røros videregående skole Foto: Per Magne Moan

Etter den svært spesielle våren med stengte skoler og hjemmeundervisning er rektoren ved Røros videregående skole svært bekymret for situasjonen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist helg ble den pågående busstreiken utvidet til også å gjelde Trøndelag, noe som betyr at blant annet skolebussene har stått stille denne uken.

Dette har ført til at flere elever ikke har kommet seg på skolen. Med den svært spesielle våren med stengte skoler og hjemmeundervisning, frykter rektor Hilde Knutsen ved Røros videregående at dette kan få store konsekvenser for elevene. 48 av elevene ved skolen er rammet av streiken.

– Alle kommer seg ikke på skolen nå. Noen har greid å ordne seg skyss, men av de 48 som bor i Trøndelag og som er avhengige av buss, så er det ikke alle som kommer seg på skolen, sier hun.

Elever fra Innlandet er ennå ikke rammet av arbeidskonflikten og bussene fra Tynset, Os og Tolga går som vanlig.

– Det har vært mye dette året som har vært annerledes enn ellers, sier Knutsen og innrømmer at hun håper konflikten blir kortvarig:

To av elevene som er avhengige av buss, men som har kommet seg på skolen på annet vis denne uken er Samuel Bang og Krister Hårstad fra Ålen. Begge er usikre om de kommer seg til skolen videre utover uken.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...