Nea Radio

Brannsjefen advarer:

Flere leiligheter kan ha samme feil

Mulig brannfare: Her oppsto brannen i gulvvarmen 2. januar. Nå advarer brannvesenet om at brannfaren kan gjelde flere leiligheter i JP Holans gate. Foto: Runar Kjøsen

Etter brannen i en leilighet i JP Holans gate på Stjørdal 2. januar, vil beboerne få varsel om å sjekke det elektriske anlegget i baderomsgulv.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2021 kl 17:06

Det var ettermiddag 2. januar at det oppsto et branntilløp i et elektrisk anlegg i et badegulv i en leilighet i JP Holansgate i Stjørdal.

Brannsjef i Stjørdal, Bjørn Rønning, bekrefter overfor Nea Radio at et identisk tilfelle oppsto i nabobygget for fire år siden.

– Dette gjør at vi er svært bekymret for om brannfaren kan gjelde flere leiligheter.

Brannvesenet har nå tatt kontakt med avdeling Byggesak i Stjørdal kommune, som igjen har besluttet å sende ut et skriv til beboerne der de får beskjed om å la fagfolk sjekke det elektriske anlegget i badegulv.

– Det kan se ut som om det opprinnelig har vært lagt vanlig baderomsbelegg på gulvet. I begge. tilfellene ser det ut for at det har blitt lagt flis rett på gulvene under renovering.

Saken fortsetter under bildet:

Brannsjef i Stjørdal, Bjørn Rønning. Foto: NRK

All bæring i gulvåsen borte

Rønning forteller at den ene gulvåsen var helt forkullet.

– Det betyr at branntilløpet har foregått over lengre tid. All bæring i gulvet her var borte. Gipsplater var også helt oppsmuldret, kan Rønning fortelle.

– I begge tilfellene forteller beboerne at de har kjent en rar lukt over en lengre periode, uten å være i stand til å finne årsaken. Det betyr at denne type branner kan være svært vanskelig å oppdage.

Brannsjefen understreker at det er svært viktig at beboerne i leilighetene det gjelder tar advarselen på alvor.

– Vi har grunn til å tro at dette kan gjelde flere leiligheter, sier Bjørn Rønning.

Geir Aspenes ved avdeling Byggesak i Stjørdal kommune, bekrefter forholdet.

– Vi har mottatt informasjon fra brannvesenet og jobber med å sette oss inn i saken, slik at vi kan gå ut med en orientering til beboere i området.

Brannfaren kan gjelde flere titalls boenheter.

Hør intervjuet med brannsjef Bjørn Rønning i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...