ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Brannsjefen advarer:

Flere leiligheter kan ha samme feil

Mulig brannfare: Her oppsto brannen i gulvvarmen 2. januar. Nå advarer brannvesenet om at brannfaren kan gjelde flere leiligheter i JP Holans gate. Foto: Runar Kjøsen

Etter brannen i en leilighet i JP Holans gate på Stjørdal 2. januar, vil beboerne få varsel om å sjekke det elektriske anlegget i baderomsgulv.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2021 kl 17:06

ANNONSE
Annonse

Det var ettermiddag 2. januar at det oppsto et branntilløp i et elektrisk anlegg i et badegulv i en leilighet i JP Holansgate i Stjørdal.

Brannsjef i Stjørdal, Bjørn Rønning, bekrefter overfor Nea Radio at et identisk tilfelle oppsto i nabobygget for fire år siden.

– Dette gjør at vi er svært bekymret for om brannfaren kan gjelde flere leiligheter.

Brannvesenet har nå tatt kontakt med avdeling Byggesak i Stjørdal kommune, som igjen har besluttet å sende ut et skriv til beboerne der de får beskjed om å la fagfolk sjekke det elektriske anlegget i badegulv.

– Det kan se ut som om det opprinnelig har vært lagt vanlig baderomsbelegg på gulvet. I begge. tilfellene ser det ut for at det har blitt lagt flis rett på gulvene under renovering.

Saken fortsetter under bildet:

Brannsjef i Stjørdal, Bjørn Rønning. Foto: NRK

All bæring i gulvåsen borte

Rønning forteller at den ene gulvåsen var helt forkullet.

– Det betyr at branntilløpet har foregått over lengre tid. All bæring i gulvet her var borte. Gipsplater var også helt oppsmuldret, kan Rønning fortelle.

– I begge tilfellene forteller beboerne at de har kjent en rar lukt over en lengre periode, uten å være i stand til å finne årsaken. Det betyr at denne type branner kan være svært vanskelig å oppdage.

Brannsjefen understreker at det er svært viktig at beboerne i leilighetene det gjelder tar advarselen på alvor.

– Vi har grunn til å tro at dette kan gjelde flere leiligheter, sier Bjørn Rønning.

Geir Aspenes ved avdeling Byggesak i Stjørdal kommune, bekrefter forholdet.

– Vi har mottatt informasjon fra brannvesenet og jobber med å sette oss inn i saken, slik at vi kan gå ut med en orientering til beboere i området.

Brannfaren kan gjelde flere titalls boenheter.

Hør intervjuet med brannsjef Bjørn Rønning i avspilleren under:

Nøkkelord

ANNONSE