Nea Radio

Ski-NM:

- I tvil på om jeg hadde gått mitt siste sprintrenn i karrieren

Bronse: Dagen startet tungt, men endte godt for Emil Iversen. Foto: Henrik Einangshaug

Etter uhell på sprinten sist helg, måtte Emil Iversen levere varene under lørdagens NM sprint, skulle håpet om VM plass leve.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det så ikke særlig lyst ut for Emil Iversen etter en 14.plass i prologen, over fem sekunder bak prologvinner Sivert Wiig.

- Det var en forferdelig dårlig prolog, jeg var i tvil på om jeg hadde gått mitt siste sprintrenn i karrieren. Våknet heldigvis til liv når jeg fikk gå med andre folk som jeg har lyst å slå, så da hever jeg meg et par hakk, sa Emil Iversen.

God søknad for VM

I kvartfinalen gikk det bedre for Iversen, som sammen med Håvard Solås Taugbøl og Aron Åkre Rysstad (lucky loser) tok seg videre fra sitt kvartfinaleheat. I likhet med i kvartfinalen ble det også i semifinalen satt høy fart fra start. Iversen slet med å komme seg frem i heatet, og måtte satse på at tiden var god nok, etter at Wiig og Solås Taugbøl tok de to første plassene. Tiden var mer enn god nok, og Iversen gikk i likhet med Even Northug videre på tid.

- Begynner å bli godt trent, så var uberørt sånn sett så det er ikke noe problem for meg det, men det er farta som kan være problemet. Jeg vet jeg blir bedre og bedre utover dagen, og det er deilig å kjenne på i finalen. Det er fint det går hardt, så kanskje resten er mer sliten.

Fra den andre semifinalen tok Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes seg videre, hvorav førstnevnte igjen var sterkest når det gjaldt som mest. Valnes fulgte like bak, mens Iversen tok bronsen foran prologvinner Wiig.

Et stavuhell under Norgescupsprinten sist helg ødela for Iversen. Skulle målet om plass på sprintlaget i VM fortsatt leve, burde meråkerbygget levere varene i NM-sprinten.

- Ser godt muligheter for det nå. Har lagt inn noen gode søknader der nå, så blir spennende å se, men tar du medalje i NM så er du vell medaljekandidat i VM, så ligger sikkert godt an.

Mål om medalje på 30 km skiathlon

Emil Iversen har valgt å kun gå sprint og 30 km skiathlon under årets ski-NM i Granåsen. Meråkerbygget tok seieren under sistnevnte øvelse når NM ble arrangert i hjembygda i 2019, og har mål om medalje også i år.

- Viktig renn igjen i morgen, håper å stå her (i pressesonen journ.anm) like lenge og med medalje rundt halsen i morgen også, da er jeg fornøyd med helg, sa Emil Iversen.

Kongepokal til Falla

Sesongen startet ikke særlig bra for dagens vinner blant damene, Maiken Caspersen Falla. Den regjerende verdensmesteren i sprint har slitt med sykdom i starten av sesongen, og stilte derfor ikke til start under sesongåpningen på Beitostølen. Under Norgescuphelgen på Lygna, gikk Falla inn til sterk 4.plass på sprinten, og ting så virkelig ut til å ha løsnet, spesielt etter å ha gått inn til 2.plass under lørdagens prolog i Granåsen.

I både kvart- og semifinale var Falla sterkest av samtlige i sine heat, og tok seg enkelt til finale. I finalen satte hun fart fra start. Opp siste bakken nærmet gradvis Anna Svendsen seg, men jenta fra Tromsø klarte aldri helt å true Falla, som med det tok sitt sjette NM gull i sprint.
Gullet sikret henne også kongepokalen.

Hør hele intervjuet med Emil Iversen her:

F.v: Anna Svendsen, Maiken Caspersen Falla og Tiril Udnes Weng Foto: Henrik Einangshaug

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...