Nea Radio

I Trøndelag kjører selv MDG-folk bil

Ja til bil: Tommy Reinås i MDG sier i et leserinnlegg at MDG skjønner behovet for bil i distriktet. Foto: Anne Gundersen

Det sies mye om De Grønne. Én av påstandene er at de er motstandere av bil, og at de tror at bompenger er en saliggjørende måte å «straffe» bilistene på, skriver Tommy Reinås i et leserinnlegg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2019 kl 07:06

Verden ville vært enkel å forholde seg til om det var slik. Men tvert imot ville det vært billigere med bil i distriktene med De Grønne i posisjon.

Rett nok har Miljøpartiet De Grønne markert seg i Oslo med en politikk for å begrense bilbruk. Det er to grunner til denne politikken. For det første har det vært – og tidvis er det fremdeles – problemer med dårlig luftkvalitet i Oslo. Bilbruk står for en stor andel av bidraget til denne dårlige luftkvaliteten. For det andre viser det seg at når byen planlegges for optimal fremkommelighet med bil, så mister byen plassen til dem som byen burde vært laget for: menneskene som bor der. Dette er altså primært et byproblem. Og det er forskjell på by og distrikt.

I distriktene tenker derfor De Grønne annerledes når det gjelder bil. For det første har vi ikke det samme problemet med dårlig luftkvalitet, kanskje med unntak av dårlige perioder i Trondheim. For det andre er de fleste bomstasjoner i distriktene finansiering for utbygging av vei, og er aldri ment å være brukt som trafikkreduserende virkemiddel.

MDG ønsker i større grad å stimulere til kollektive løsninger for transport i og mellom byer og for så vidt også i distriktene. I Trøndelag betyr det i stor grad bruk av tog og buss. MDG ønsker å utbedre trafikkhalser og farlige fylkesveier i Trøndelag. Vi har ikke et liv å miste i trafikken. MDG ønsker storstilt satsning på sykkel og gangveier i fylket, slik at syklister, gående og især mange skolebarn har en tryggere skolevei.
Når det gjelder penger til vei ønsker vi primært altså at disse brukes på vedlikehold og trafikksikring. Det er også satt av betydelige summer til veivedlikehold i våre alternative budsjetter. Dette er fordi vi vet at bilen er viktig i distriktene, og både buss og bil trenger veier av en kvalitet som ikke ødelegger mennesker og kjøretøy. Og vi trenger et bedre og tryggere gang og sykkelveinett. Mindre utbygging av firefelts veier ville likevel medført at bilistene ville kommet billigere ut med De Grønnes politikk. Bilistene ville med andre ord betalt mindre i bompenger i distriktene med De Grønne i posisjon. Min påstand er at det er de grå partiene som konkurrerer om å bygge mest mulig 4 felts vei og konkurrerer om at du og jeg skal betale mer og mer bompenger.

Overraskende tenker du ? Nei. Det er ikke det. Det har seg nemlig slik at i distriktene kjører selv De Grønne bil. De har kanskje valgt en bil som bruker litt mindre drivstoff per mil og de kjører den kanskje litt mindre når de kan velge den bort. Og samkjøring ses på som en fin ting. Men det er like fullt en bil, som trenger vei å kjøre på. Og de er glade i bilen sin, slik både Ap og Høyre folk sikkert er glade i sin bil.

I distriktene trenger Norge bilen. Det skjønner også Miljøpartiet De Grønne.

Av: Tommy Reinås, MDG.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...