Nea Radio

I rute til åpningen av Røros lufthavn søndag

Det tørre været har gjort at asfaltering på rullebanen har gått unna. Nå er de i god rute til første rutefly skal lande på flyplassen søndag kveld, forteller lufthavnsjef Gudbrand Rognes. Foto: Marit Langseth

Det tørre været har gjort at reparasjonene på Røros lufthavn har gått unna. Tørken gjør at de også ser på muligheten for å slå mer av gresset rundt flyplassen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Nå har vi holdt på helt siden 2. juli med å reparere rullebanen, taksebanen og oppstillingsplattformer. Vi begynner å nærme oss slutten nå, og vi er i god rute, så vi vil kunne åpne som annonsert søndag 15. juli, forteller lufthavnsjef Gudbrand Rognes.

På grunn av nødvendige oppgraderinger har Røros lufthavn nå vært stengt i snart to uker. Mens arbeidet har pågått har de ansatte ved flyplassen ikke ligget på latsiden.

– Vi har ikke bare sittet i kaffekroken mens flyplassen har vært stengt, nei, sier Rognes.

– Folk har fått anledning til å ta ut ekstra ferie og avspasering, og vi som har vært på jobb har fått gjort mye annet. Det har vært slåttonn, drenering og graving av grøfter, spyling av dreneringsrør, maling av vinduskarmer, alle gulv er bonet, tårnverandaen har fått et strøk maling, parkeringsplassen er merket opp og vi har fått gjort mange andre ting i tillegg.

Utsetter den fullstendige asfalteringen med noen år

Den opprinnelige planen til Avinor var å asfaltere hele rullebanen i sommer. Det ville vært kostnadskrevende, så Avinor så på muligheten for å asfaltere kun 1200 meter, altså 520 meter kortere enn rullebanen er idag, noe reiselivs- og næringslivsaktører reagerte på.

Dermed bestemte Avinor kun å gjøre nødvendig vedlikeholdsarbeid denne sommeren, og på den måten gi lokalt næringsliv og reiseliv mulighet til å jobbe med ruteutvikling til og fra regionen.

– Det vi har gjort nå er å reparere de verste sprekkene, og vi har tro på at dette varer i hvert fall i to til tre år, før vi må ta en beslutning om asfalteringen, sier Rognes.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Avlingen fra slåttonn rundt flyplassen har, som mange andre steder, blitt mindre i år på grunn av det tørre været. Foto: Marit Langseth

Ser på muligheten for å slå mer gress

For tiden pågår det slåttonn inne på flyplassområdet. På grunn av tørken, ses det også på om mer av arealet rundt flyplassen kan slås.

– Avlingene er blitt mindre for de som slår her til vanlig, og i tillegg har vi merket oss det landbrukssjefen i Os, Røros og Holtålen har sagt om at alle som har ekstra areal må prøve å stille det til disposisjon, sier Rognes.

Vanligvis er det veldig bløtt rundt flyplassen, men i år er det annerledes.

– Noen av våre vanligvis bløte arealer er nå faktisk brukbare å slå med slåmaskin og rundballepresse, så vi prøver nå å sette noe av det i drift. Vi er i dialog med noen av gårdbrukerne i nærområdet om det. Det er fint hvis vi kan være til nytte på det viset.

Hør intervjuet med Gudbrand Rognes her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...