ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Heidi Greni:

I hardt vær etter nazifeil


Foto: Nils Kåre Nesvold

Greni delte artikkel fra nazi-nettstedet, Den nordiske motstandsbevegelsen, ved en feil i et kommentarfelt på Facebook. Dette har skapt sterk debatt.


Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2021 kl 12:56

ANNONSE
Annonse

I kommentarfeltet som omhandlet forbruk av kjøtt på Facebook delte stortingsrepresentant Heidi Greni (SP) et innlegg tatt fra frihetskamp.net som er nettsiden til Den nordiske motstandsbevegelsen.

Hvit makt

Bevegelsen som Greni refererte til ved bruk av artikkelen blir av nordiske sikkerhetsmyndigheter vurdert som den farligste høyreekstreme grupperingen i Norden, og antas å spille en hovedrolle i det nordiske hvit makt-miljøet.

Feil artikkel

Bakgrunnen for innlegget på Facebook stammer fra en artikkel som Nationen delte fredag på sin facbookside med tittelen «Å eta mindre kjøt er uaktuelt». I et kommentarfelt med over 200 innlegg delte Heidi Greni artikkelen fra frihetskamp.net etterhvert i diskusjonen.

Innholdet i artikkelen Greni delte viser blant annet til flere typer forskningstudier, men allikevel så var det ikke innholdet som fikk kommentarfeltet til å lyse opp, men heller kilden stortingsrepresentanten valgte å bruke i diskusjonen.

Slettet kommentaren

Greni valgte etterhvert å slette innlegget fra kommentarfeltet, og har i ettertid lagt seg langflat for feilen hun hadde gjort. Hun opplyser til VG, som først omtalte saken, at hun hadde delt feil artikkel og at den opprinnelige artikkelen hun ønsket å legge ved diskusjonen kom fra Dagsavisen.

Tar fullstendig avstand

Hun presiserer også ovenfor VG at hun har undersøkt hva Frihetskamp.net og Den nordiske motstandsbevegelsen står for og at hun tar fullstendig avstand fra det.

– Har ingen kjennskap til organisasjonen, men googlet meg frem til det. Har ingen sympatier med den type organisasjoner, meninger eller metoder, har selvfølgelig slettet innlegget. Tar fullstendig avstand fra alle former for rasisme, homohat, nazisme. Og beklager å ha delt fra feil side, skriver Greni i en SMS til VG.

Til Nea Radio skriver Greni;
Skulle dele en undersøkelse jeg har delt før om at det er sunt å spise variert og også inkludere kjøtt.
Søkte på veganer/psykisk helse. Da kommer det opp Nationen, Dagsavisen og denne som deler samme innhold.

Innholdet greit , nettsiden avskyelig , men kun ernæring omtalt i artikkelen. Delte fra feil side denne gangen (innholdet det samme). Har aldri søkt på dette nettstedet, blir kvalm når jeg hører om hva de står for. Slettet selvsagt umiddelbart. Diskusjonen om vi skal opprettholde norsk kjøttproduksjon er viktig, artikkelen er relevant (og omtaler ikke noe annet).

Nøkkelord

ANNONSE