Nea Radio

Heidi Greni:

I hardt vær etter nazifeil


Foto: Nils Kåre Nesvold

Greni delte artikkel fra nazi-nettstedet, Den nordiske motstandsbevegelsen, ved en feil i et kommentarfelt på Facebook. Dette har skapt sterk debatt.


Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2021 kl 12:56

I kommentarfeltet som omhandlet forbruk av kjøtt på Facebook delte stortingsrepresentant Heidi Greni (SP) et innlegg tatt fra frihetskamp.net som er nettsiden til Den nordiske motstandsbevegelsen.

Hvit makt

Bevegelsen som Greni refererte til ved bruk av artikkelen blir av nordiske sikkerhetsmyndigheter vurdert som den farligste høyreekstreme grupperingen i Norden, og antas å spille en hovedrolle i det nordiske hvit makt-miljøet.

Feil artikkel

Bakgrunnen for innlegget på Facebook stammer fra en artikkel som Nationen delte fredag på sin facbookside med tittelen «Å eta mindre kjøt er uaktuelt». I et kommentarfelt med over 200 innlegg delte Heidi Greni artikkelen fra frihetskamp.net etterhvert i diskusjonen.

Innholdet i artikkelen Greni delte viser blant annet til flere typer forskningstudier, men allikevel så var det ikke innholdet som fikk kommentarfeltet til å lyse opp, men heller kilden stortingsrepresentanten valgte å bruke i diskusjonen.

Slettet kommentaren

Greni valgte etterhvert å slette innlegget fra kommentarfeltet, og har i ettertid lagt seg langflat for feilen hun hadde gjort. Hun opplyser til VG, som først omtalte saken, at hun hadde delt feil artikkel og at den opprinnelige artikkelen hun ønsket å legge ved diskusjonen kom fra Dagsavisen.

Tar fullstendig avstand

Hun presiserer også ovenfor VG at hun har undersøkt hva Frihetskamp.net og Den nordiske motstandsbevegelsen står for og at hun tar fullstendig avstand fra det.

– Har ingen kjennskap til organisasjonen, men googlet meg frem til det. Har ingen sympatier med den type organisasjoner, meninger eller metoder, har selvfølgelig slettet innlegget. Tar fullstendig avstand fra alle former for rasisme, homohat, nazisme. Og beklager å ha delt fra feil side, skriver Greni i en SMS til VG.

Til Nea Radio skriver Greni;
Skulle dele en undersøkelse jeg har delt før om at det er sunt å spise variert og også inkludere kjøtt.
Søkte på veganer/psykisk helse. Da kommer det opp Nationen, Dagsavisen og denne som deler samme innhold.

Innholdet greit , nettsiden avskyelig , men kun ernæring omtalt i artikkelen. Delte fra feil side denne gangen (innholdet det samme). Har aldri søkt på dette nettstedet, blir kvalm når jeg hører om hva de står for. Slettet selvsagt umiddelbart. Diskusjonen om vi skal opprettholde norsk kjøttproduksjon er viktig, artikkelen er relevant (og omtaler ikke noe annet).

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...