Nea Radio

Haltdalen mannskor:

I gang med ny dirigent

Øver på Kotsøy: Haltdalen mannskor, med leder Harald Moen og dirigent Ingrid Graftås Fløttum i spissen. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Det var store sko som skulle fylles da Tore Reppe ga seg som dirigent i Haltdalen mannskor. Etter en lang søken er nå erstatteren i full sving med det kjente koret fra Gauldalen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2020 kl 12:38

– Kormessig så synes jeg at Haltdalen mannskor er et godt amatørkor. De er ivrig og de har alltid en sjarm – en ekthet i koret som jeg liker veldig godt. Og så en veldig god klang. Så man har veldig lyst til å jobbe med Haltdalen mannskor, forteller Ingrid Graftås Fløttum.

Hun er altså den nye dirigenten i Haltdalen mannskor, etter at Tore Reppe for et drøyt år siden bestemte seg for å i dirigentpinnen videre etter å ha vært korets faste dirigent helt siden oppstarten tidlig på 80-tallet.

– Da Tore sa takk for seg for godt og vel et år siden, så lette vi etter en dirigent. Vi hadde flere i kikkerten. Men vi endte ikke opp med noen. Så vi måtte hyre inn Tore et år ekstra, så da hadde vi øvelse bare hver fjortende dag et år. Men så var vi så heldige at vi fikk ja av Ingrid da hun kom tilbake til Gauldalen. Det er vi veldig glade for, sier korets leder Harald Moen.

Graftås Fløttum innrømmer at det ikke er en enkel oppgave å ta over etter en så ikonisk skikkelse som Tore Reppe.

– Tore Reppe er jo Haltdalen mannskor. Det er spesielt. Jeg har tenkt mye på det. Men jeg synes det går greit, og de er åpen for det å ta imot nye impulser. Men jeg må si det er spennende å hoppe etter Wirkola, spesielt de første øvelsene, innrømmer hun.

Tenker på jula

I et spesielt og vanskelig år for kulturlivet der koronaviruset har satt sitt preg på det som pregsettes kan, ser nå mannskoret framover mot det som kommer resten av året, og da spesielt julehøytida.

– Aller først har vi en konsert på Singsås samfunnshus 7. november. Konserten heter Høstklang, og den er sammen med Singsås damekor. Så må vi se mot jula. Den kjente "vi synger og spiller inn jula" må vi tenke på hvordan vi kan gjøre. Man har jo lyst til å få til noe selv om man ikke kan samle alle sammen tett. Vi må jo synge inn jula på ett eller annet vis – håper jeg, fastslår den nye dirigenten Ingrid Graftås Fløttum.

Hør hele intervjuet med dirigent Ingrid Graftås Fløttum og korleder Harald Moen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...