ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Haltdalen mannskor:

I gang med ny dirigent

Øver på Kotsøy: Haltdalen mannskor, med leder Harald Moen og dirigent Ingrid Graftås Fløttum i spissen. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Det var store sko som skulle fylles da Tore Reppe ga seg som dirigent i Haltdalen mannskor. Etter en lang søken er nå erstatteren i full sving med det kjente koret fra Gauldalen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2020 kl 12:38

ANNONSE
Annonse

– Kormessig så synes jeg at Haltdalen mannskor er et godt amatørkor. De er ivrig og de har alltid en sjarm – en ekthet i koret som jeg liker veldig godt. Og så en veldig god klang. Så man har veldig lyst til å jobbe med Haltdalen mannskor, forteller Ingrid Graftås Fløttum.

Hun er altså den nye dirigenten i Haltdalen mannskor, etter at Tore Reppe for et drøyt år siden bestemte seg for å i dirigentpinnen videre etter å ha vært korets faste dirigent helt siden oppstarten tidlig på 80-tallet.

– Da Tore sa takk for seg for godt og vel et år siden, så lette vi etter en dirigent. Vi hadde flere i kikkerten. Men vi endte ikke opp med noen. Så vi måtte hyre inn Tore et år ekstra, så da hadde vi øvelse bare hver fjortende dag et år. Men så var vi så heldige at vi fikk ja av Ingrid da hun kom tilbake til Gauldalen. Det er vi veldig glade for, sier korets leder Harald Moen.

Graftås Fløttum innrømmer at det ikke er en enkel oppgave å ta over etter en så ikonisk skikkelse som Tore Reppe.

– Tore Reppe er jo Haltdalen mannskor. Det er spesielt. Jeg har tenkt mye på det. Men jeg synes det går greit, og de er åpen for det å ta imot nye impulser. Men jeg må si det er spennende å hoppe etter Wirkola, spesielt de første øvelsene, innrømmer hun.

Tenker på jula

I et spesielt og vanskelig år for kulturlivet der koronaviruset har satt sitt preg på det som pregsettes kan, ser nå mannskoret framover mot det som kommer resten av året, og da spesielt julehøytida.

– Aller først har vi en konsert på Singsås samfunnshus 7. november. Konserten heter Høstklang, og den er sammen med Singsås damekor. Så må vi se mot jula. Den kjente "vi synger og spiller inn jula" må vi tenke på hvordan vi kan gjøre. Man har jo lyst til å få til noe selv om man ikke kan samle alle sammen tett. Vi må jo synge inn jula på ett eller annet vis – håper jeg, fastslår den nye dirigenten Ingrid Graftås Fløttum.

Hør hele intervjuet med dirigent Ingrid Graftås Fløttum og korleder Harald Moen her:

Nøkkelord

ANNONSE