ANNONSE
Annonse
Nea Radio

NRH Røros:

I frivillighetens tjeneste

NRH: Noen av medlemmene i den lokale avdelingen på Røros. Foto: Per Magne Moan

Lørdag fikk publikum treffe både to- og firbente fra Norske Redningshunder.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2022 kl 20:49

ANNONSE
Annonse

– Savnet kvinne i 60-åra funnet i god behold - Leteaksjon i Femundsmarka - Setter inn hundepatrulje - Leter med store styrker etter savnet jeger - Funnet i god behold - Leteaksjonen: Funnet død

Overskriftene i mediene er ofte dramatiske når Norske Redningshunder er på jobb. Og det er når folk er i nød at behovet for ekstremt fintfølende neser er som størst.

Norske Redningshunder er en frivillig organisasjon som jobber for å finne savnede ved hjelp av hund. Organisasjonen har rundt 1600 medlemmer, og av disse er cirka 300 godkjente hundeførere.

Norske Redningshunder sin avdeling på Røros har i dag rundt 13 - 14 aktive medlemmer og lørdag markerte de Frivillighetens år og Norske Redningshunders 66-årsdag.

På markeringen som foregikk på Nilsenhjørnet, var det mulig for publikum å hilse på både elever og godkjente hunder, og ikke minst slå av en prat med hundeførere om livet i den frivillige redningstjenesten.

Ivrig rørosavdeling

Anne Katrine Dille er hundefører og instruktør i rørosavdelinga. Hun jobber også som distriktsinstruktør og har tidligere sittet i distriktsstyret for Trøndelag gjennom flere perioder.

I dag har hun hunden Modig, men har "alltid" hatt hund. Interessen for ettersøks- og redningshunder kom etter en redningsaksjon sammen med Ålen Røde Kors Hjelpekorps i 2005.

Når det kommer til NRLs avdeling i Røros så har hun mye skryt å komme med.

– Vi er en treningsvillig gjeng og står operativ med flere godkjente hunder, sier hun og legger til at det ligger mange treningstimer bak en godkjent hund.

Men det er vel anvendt tid, sier hun.

– Det er verdt det den dagen du kan gjøre en forskjell for noen. Du kan redde liv og det er verdt alle de timene vi bruker i skogen og fjellet.

Tone og Karma

Tone Nøren og hunden Karma er også å finne på medlemslista i NRH avdeling Røros. Begge har ennå status som elever, men målet er å bli godkjent som fullverdige hundeekvipasje.

Hun startet med lavinehund i Tromsø i 2013 og meldte seg inn i rørosavdelinpgen da hun flyttet hit noen år senere.

Hør intervju med Anne Katrine og Tone her:

Nøkkelord

ANNONSE