ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Regjeringen opphever skjenkeforbud:

Nå avgjør kommunene sine retningslinjer

Avgjør om du får kjøpe øl: Tirsdag ba stortingsflertallet regjeringen sikre alkoholservering i kommuner med lavt smittetrykk. Nå avgjør kommunene i distriktet hvordan de vil forholde seg til det. Foto: Amie Johnson/Illustrasjon

Tirsdag ba stortingsflertallet regjeringen sikre alkoholservering i kommuner med lavt smittetrykk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2021 kl 16:30

ANNONSE
Annonse

Dette betyr at du kan kjøpe øl og vin til maten fra fredag, dersom ledelsen i din kommune bestemmer at det er trygt.

Det blir uansett skjenkestopp ved midnatt, og gjester kan ikke slippes inn etter kl. 22.00, presiserer Helse- og omsorgsdepartementet på sin nettside.

Onsdag ble det klart at Trondheim kommune velger å stoppe skjenkingen klokken 22. I nabokommunene jobber de nå med å avgjøre hvordan de skal forholde seg til det nye vedtaket fra regjeringen.

Følger nasjonale føringer

I Tydal velger de nå å gå tilbake til tidspunktene som gjaldt før jul, dermed følger kommunen de nasjonale føringene fra regjeringen.

– Sånn som smittesituasjonen er i Tydal, ser vi ikke noen grunn til å gjøre noe annet, sier ordfører i Tydal, Jens Arne Kvello.

Det samme velger flere kommuner å gjøre, og flere trekker fram at dette er en god måte å gjøre det på.

– Jeg synes det er veldig rett at dette kan avgjøres lokalt, sier ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad.

Av kommunene som velger den samme føringen er Melhus og Oppdal.

Skal være mulig å få vin til maten

I Røros har man ennå ikke avgjort hvordan man skal løse dette.

– Vi skal ta en runde på dette i kriseledelsen, sier ordfører Isak Veierud Busch

Han forteller at kommunen vil spikre detaljene rundt dette i løpet av denne uken. Men det skal være mulig å få servert alkohol, også i Bergstaden.

– Vi har lavt smittetrykk, så det skal være fullt mulig å få seg et glass vin til maten på Røros, sier Busch.

Saken fortsetter under bildet.

Skal ha møter i kriseledelsen: Ordfører i Røros, Isak Veierud Busch sier at det skal bli mulig å få seg et glass vin til maten i Bergstaden. Kriseledelsen avgjør hvordan i løpet av uken. Foto: Per Magne Moan

Avgjøres torsdag

I en pressekonferanse sist mandag fortalte Stjørdal kommune at de ville stoppe skjenkingen klokken 22.00 ut måneden, dersom regjeringen skulle lette på tiltakene. Dette bekrefter ordfører Ivar Vigdenes i en SMS til Nea Radio.

– Forslag om dette har nå blitt oversendt formannskapet, som behandler dette torsdag, skriver Vigdenes.

Malvik kommune fikk påvist tre nye smittetilfeller tirsdag. Også der er rådmannens innstilling at det vil bli skjenkestopp klokken 22.00, slik som Trondheim og Stjørdal. Dette vil bli behandlet i et ekstraordinært formannskapsmøte torsdag ettermiddag.

– Vi fikk mange i karantene etter gårsdagens smittetilfeller, men flere av disse ble satt i karantene som et forebyggende tiltak, sier ordfører Trond Hoseth i Malvik.

Nøkkelord

ANNONSE