Nea Radio

Regjeringen opphever skjenkeforbud:

Nå avgjør kommunene sine retningslinjer

Avgjør om du får kjøpe øl: Tirsdag ba stortingsflertallet regjeringen sikre alkoholservering i kommuner med lavt smittetrykk. Nå avgjør kommunene i distriktet hvordan de vil forholde seg til det. Foto: Amie Johnson/Illustrasjon

Tirsdag ba stortingsflertallet regjeringen sikre alkoholservering i kommuner med lavt smittetrykk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2021 kl 16:30

Dette betyr at du kan kjøpe øl og vin til maten fra fredag, dersom ledelsen i din kommune bestemmer at det er trygt.

Det blir uansett skjenkestopp ved midnatt, og gjester kan ikke slippes inn etter kl. 22.00, presiserer Helse- og omsorgsdepartementet på sin nettside.

Onsdag ble det klart at Trondheim kommune velger å stoppe skjenkingen klokken 22. I nabokommunene jobber de nå med å avgjøre hvordan de skal forholde seg til det nye vedtaket fra regjeringen.

Følger nasjonale føringer

I Tydal velger de nå å gå tilbake til tidspunktene som gjaldt før jul, dermed følger kommunen de nasjonale føringene fra regjeringen.

– Sånn som smittesituasjonen er i Tydal, ser vi ikke noen grunn til å gjøre noe annet, sier ordfører i Tydal, Jens Arne Kvello.

Det samme velger flere kommuner å gjøre, og flere trekker fram at dette er en god måte å gjøre det på.

– Jeg synes det er veldig rett at dette kan avgjøres lokalt, sier ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad.

Av kommunene som velger den samme føringen er Melhus og Oppdal.

Skal være mulig å få vin til maten

I Røros har man ennå ikke avgjort hvordan man skal løse dette.

– Vi skal ta en runde på dette i kriseledelsen, sier ordfører Isak Veierud Busch

Han forteller at kommunen vil spikre detaljene rundt dette i løpet av denne uken. Men det skal være mulig å få servert alkohol, også i Bergstaden.

– Vi har lavt smittetrykk, så det skal være fullt mulig å få seg et glass vin til maten på Røros, sier Busch.

Saken fortsetter under bildet.

Skal ha møter i kriseledelsen: Ordfører i Røros, Isak Veierud Busch sier at det skal bli mulig å få seg et glass vin til maten i Bergstaden. Kriseledelsen avgjør hvordan i løpet av uken. Foto: Per Magne Moan

Avgjøres torsdag

I en pressekonferanse sist mandag fortalte Stjørdal kommune at de ville stoppe skjenkingen klokken 22.00 ut måneden, dersom regjeringen skulle lette på tiltakene. Dette bekrefter ordfører Ivar Vigdenes i en SMS til Nea Radio.

– Forslag om dette har nå blitt oversendt formannskapet, som behandler dette torsdag, skriver Vigdenes.

Malvik kommune fikk påvist tre nye smittetilfeller tirsdag. Også der er rådmannens innstilling at det vil bli skjenkestopp klokken 22.00, slik som Trondheim og Stjørdal. Dette vil bli behandlet i et ekstraordinært formannskapsmøte torsdag ettermiddag.

– Vi fikk mange i karantene etter gårsdagens smittetilfeller, men flere av disse ble satt i karantene som et forebyggende tiltak, sier ordfører Trond Hoseth i Malvik.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...