Nea Radio

I dag åpner Nåva igjen

Treningssenteret i Ålen har vært stengt siden 12. mars

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2020 kl 13:56

Etter fire og en halv måned med stengte dører, åpner Nåva Treningssenter i Ålen opp igjen for publikum, torsdag.

Mens betjente helsestudioer og treningssenter åpnet etter coronastenging 15. juni, har Nåva, som er ubetjent, holdt stengt helt fram til nå.

– Vi har dessverre ikke hatt muligheter til å åpne før nå. Vi er et ikkebetjent studio som er basert på dugnad og har ikke hatt mulighet å ha den oppfølgingen som krevdes, sier en av ildsjelene som står bak Nåva, Kristin Bendos.

Restriksjoner

Hun legger til at selv om dørene nå åpnes, så er det ikke helt fritt fram.

– Det er viktig med vask av lokalene og at folk ikke går på trening om de ikke føler seg helt vel. Og så er det et maks antall på seks personer som kan befinne seg i lokalet på en gang, sier hun og bekrefter at vask av apparater og vekter før og etter trening er pålagt.

I tillegg så åpnes det i første omgang ikke for salg av dagskort og nye medlemmer.

– Først må vi sette i gang og se hvordan dette fungerer med de medlemmene vi hadde da det ble stengt ned. Og går dette bra, vil vi selvfølgelig opp igjen for andre også så snart som mulig.

Folk savner treningene

Bendos sier hun har mottatt mange henvendelser fra folk som har savnet treningene på senteret, men hun sier forståelsen for at det ble stengt er stor.

– Det har jo vært en reell grunn og ikke bare noe vi har funnet på, sier hun.

Treningskundene ved senteret har fått fryst sine medlemsskap under coronastengingen. Det vil si at Nåva tar tapet og medlemmene får forlenget sine abonnement i fire måneder vederlagsfritt.

– Vi er så heldig stilt at det har vi muligheten til å gjøre. Dette er ikke noe noen tjener på. Alt av inntekter går til husleie og fornyelse av utstyr. Derfor har vi en buffer å gå på og det kommer godt med i slike situasjoner, sier hun.

Hør intervju med Kristin Bendos her:

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

Et av mange trenigssenter som åpnet opp igjen etter coronastenging i midten av juni, er Aktiviteten på Røros.

Aina Sandnes Røste ved Aktiviteten sier det var spennende før de åpnet opp igjen på om folk ville komme på trening.

– Sommeren er lavsesong for oss, da mange benytter seg av skog og mark og finvær, men jeg synes det har vært bra besøk. Normalt, sammenlignet med tidligere år, sier hun og røper at tilbakemeldingene har vært at folk har savnet treningene.

Fokus på hygiene

Også Aktiviteten har økt fokus på renhold, både generell vask og håndhygiene blant medlemmene.

– Vi har heldigvis store luftige lokaler slik at vi ikke trenger å stenge apparater og vi har også store saler for gruppetimer. Vi har litt begrenset kapasitet for å overholde kravene om avstand, sier hun.

Hør intervju med Aina Sandnes Røste her:

Aina Sandnes Røste. Foto: Gunhild Nyaas

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...