ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Julemarked i Trondheim

Tilbake på Torvet

Foto: Sven Erik Knoff

For 16. gang, og endelig tilbake på torvet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2019 kl 10:14

ANNONSE
Annonse

I år er over hundre utstillere på plass når julemarkedet i Trondheim har sin offisielle åpning fredag formiddag. I tillegg er det over hundre kulturarrangement gjennom de neste to ukene. Renoveringen av Torvet er ferdig, og julemarkedet kan innta sin vante plass igjen.

Åpning av varaordfører

Klokken halv tolv er det klart for den offisielle åpningen av årets julemarked. Da vil varaordfører Mona Berger ankomme Torvscenen med hest og slede, for å gjennomføre sin tale og tenningen av julemarkedstjernen. Etterpå blir det underholdning av de kjente nissene i Travellin' Strawberries, kjent fra "The Julekalender".

Lokal mat og håndverk

I det store markedsteltet i Kongens gate mellom Torvet og Nordre gate, holder bondens marked til. Besøkende kan slå av en hyggelig prat med gårdsfolket og kjøpe eksklusive spiselige og drikkelige julegaver. De tradisjonelle håndverksutstillerne er også tilbake, i treboder på det stemningsfulle torvet.

Grytekonserter

Hver eneste ettermiddag blir det grytekonserter på festivalscenen. Her får man blant mange andre oppleve artister som Åge Sten Nilsen, Chand og Melody Market.

Lavvoen

For den som heller vil slappe av og nyte lokal mat, så er Kaffelavvoen åpen hver eneste dag. I år har denne over 500 sitteplasser, og er sammensatt av 10 lavvoer.

Julemarkedet i Trondheim er åpent til 21. desember

Nøkkelord

ANNONSE