Nea Radio

Holtålen:

I dag åpner bassenget

Åpner bassenget: Enhetsleder kultur og næring i Holtålen kommune, Olve Morken (midten), og vaktmesterne Ståle Ulvan (t.v.) og Anders Hegseth. Foto: Marius Haugan Lillegjære

I dag 14. oktober åpner badesesongen i Hovet i Ålen. Holtålen kommune forsikrer at man tar alle nødvendige forholdsregler for å hindre smittefare.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Onsdag 14. oktober klokka 17:45 starter familiebadinga. Så da er vi i gang med badesesongen, forteller Olve Morken, enhetsleder næring og kultur i Holtålen kommune.

Det er onsdag og torsdag som blir de gjeldende ukedagene for badeglade holtålinger. Vaktmesterne Anders Hegseth og Ståle Ulvan har lagt ned et betydelig stykke arbeid for å gjøre bassenget klart. Og det er ikke bare å fylle det opp vann.

– Når det er gjort (fylle vann journ. anm.) så må vi kjøre på en del klor, og så kjøre det gjennom filtrering. Og så må vi tilsette en del kjemikalier, forklarer Ulvan.

Mellom 50 og 60 kilo med kalsiumklorid, 10-15 kilo natriumbikarbonat og litt syre for å regulere pH-verdien er blant ingrediensene som blandes i for å gjøre badevannet rent og hygienisk. Kollega Hegseth utdyper videre ekstra tiltak for å forhindre potensiell koronasmitte.

– Sikkerheten skal vi gå god for. Vi kan ikke slippe altfor mye folk oppi samtidig. Hvis det blir for mye folk så må vi bare få noen til å vente. Ellers er det dusjing og slikt. Og vi skal vaske håndtak og skal gjøre det så sikkert som mulig.

Hegseth tilføyer at man har åpnet andre bad rundt omkring i landet, og at kommunen høster av de erfaringene som er gjort.

– Så jeg mener det skal være ganske sikkert her også, ja, konkluderer han kontant.

Badevakter

Og for de som skulle være bekymret for å havne på dypt vann, så forsikrer enhetsleder Morken at kommunen har kvalifiserte badevakter.

– Vi har egne badevakter, og de er i stand til å gå på dypet og eventuelt ta vedkommende opp igjen og gjøre nødvendige tiltak på land. Så man er i trygge hender når man er i bassenget her i Hovet ja. Absolutt, garanterer han.

Hør hele intervjuet med enhetsleder Olve Morken og vaktmesterne Ståle Ulvan og Anders Hegseth her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...