Annonse
Nea Radio

Årets TV-aksjon:

I år kommer bøssebærerne igjen

Arrangementskomiteen for årets tv-aksjon “Barn ikke brud”: Varaordfører Hilde Fjorden, prest Harald Hauge og leder for Frivillighetssentralen Berit Sevatdal. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

I årets tv-aksjon “Barn, ikke brud” kommer bøssebærerne igjen rundt på Røros søndag 24. oktober.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.10.2021 kl 14:10

Annonse

- Selv om årets tv-aksjon hos oss blir en slags hybridaksjon i år med både bøssebærere som går på dørene og delvis også digital innsamling, så gjør det bare at det blir enda flere flater å gi i, sier prest Harald Hauge som i år igjen er med i arrangementskomiteen for årets tv-aksjon “Barn, ikke brud” sammen med varaordfører Hilde Fjorden og leder for Frivillighetssentralen Berit Sevatdal.

Under aksjonsnavnet “Barn, ikke brud” ønsker Plan å nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Mali, Niger og Malawi.

- Hvert tredje sekund er det en jente som blir giftet bort før fylte 18. år. I Niger så er andelen som er barnebruder faktisk så høy som opp i 80 prosent, så det er et viktig område å jobbe innenfor, sier varaordfører Fjorden.

Kirkekonsert på fredag

Tradisjon tro så starter tv-aksjonshelga med en kirkekonsert på fredag klokken 18:00. Os mannskor, familien Lindquist-Langen med Peder Angel, Anna og Jon Arne, duoen Endless Symphony med Christina Undhjem og Richard Jensen og kulturskolen stiller opp for tv-aksjonen på Røros.

- På samme måte som tidligere år så prøver vi å lage et arrangement i forkant som skal være en informasjonsarena men også en arena for refleksjon og ettertanke, en tv-aksjonskonsert i kirka, sier Hauge.

Sevatdal oppfordrer folk til å komme i kirka på fredag og til å melde seg som bøssebærere.

- Vi har jo hatt denne åpningen på tv-aksjonen i mange år her nå og det er en fin start på helga. Hvis det er folk som har lyst til å bidra som bøssebærere så er det bare å ta kontakt med Frilivillighetssentralen, sier hun.

Har startet spleis

Røros kommune har startet en spleis som folk kan bidra til, og ellers så er det mange muligheter for å gi til årets tv-aksjon.

- Vi i kommunen har opprettet en spleis som er enkel å dele. En stor digital innsamlingsbøsse, sier Fjorden.

Røros kommune sitt bidrag til årets tv-aksjon er 15 000 kroner som ble vedtatt på forrige formannskapsmøte.

Muligheter for å gi:

- Gi til bøssebæreren søndag 24. oktober.
- Gi på digitale bøsser fra 8. oktober til og med 7. november.
- Vipps til 2133
- Send SMS med kodeord TVA til 2133 (300 kr)
- Ring 822 08 008 (300kr)
- Du kan sette inn ditt bidrag på innsamlingskonto: 8380 08 09005

Hør intervju her: