ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Forbereder jula:

I år har Langøra egen adventskalender

Juleverksted: I disse dager produseres årets julekalender hos Langøra Kaffebrenneri. Det sørger Charlie Shea (t.v) og Kristian Helgesen for. Foto: Anne Gundersen

Det brennes kaffebønner på spreng hos Langøra Kaffebrenneri. Nå forberedes nemlig årets mest ettertraktede julekalender for kjennere av magiske bønner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2021 kl 13:06

ANNONSE
Annonse

Duften av nybrent kaffe henger tungt og herlig over tunet på Hjelseng gård i Stjørdal. Her holder Langøra Kaffebrenneri til og nå jobbes det på spreng for å gjøre alt klart til utsendingen av julekalendere, en nyvinning av året.

Kristian Helgesen, som driver kaffebrenneriet, forteller om travle dager.

– Vi har skjønt at voksne er vel så opptatt av adventskalendere som det barn. Dermed fant vi ut at dette var noe vi ville prøve.

Selve adventskalenderen inneholder 24 poser med forskjellige sorter kaffe, og om du scanner QR-koden på pakken, kommer du til en hjemmeside hvor du kan lese om de forskjellige gårdene kaffebønnene kommer fra.

– Vi har fått utrolig mange forhåndsbestillinger, så dette har helt klart vist seg å være en suksess.

Prøvesmaking: Kenneth Robertsen hos Langøra Kaffebrenneri gir nye kunder Iselin Kolden, Stine Monsvoll og Jehad Akile fra Meråker, muligheten til å smake seg fram til hvilke sorter de ønsker å bestille. Foto: Anne Gundersen

Langøra sørger for å handle fra gårder hvor de har oversikt over at det faktisk er den kaffebonden det gjelder det blir handlet fra. Det er gjerne snakk om mindre gårder og mennesker de har blitt kjent med gjennom årene.

– Til julekalenderen har vi imidlertid valgt å kjøpe fra litt andre land enn vi pleier, for eksempel India og Papua Ny-Guinea, sier Kristian, mens Charlie Shea følger med at kaffebønnene får helt riktig grad brenning i maskinen som freser i hjørnet.

I tillegg til julekalenderen, skal også en helt egen juleblend produseres før storinnrykket av kaffeglade juleshoppere banker på døra.

– Vi tilsetter ikke julesmak eller noe sånt, men vi passer på å velge litt ekstra gode råvarer, selv om det kanskje koster litt ekstra, avslutter Kristian Helgesen.

Hør intervjuet med Kristian Helgesen i avspilleren under:

Nøkkelord

ANNONSE