Nea Radio

Spilte inn sang til sin avdøde venninne:

Hyller vennskapet med Ingrid Aune

Dype spor: Tidligere ordfører i Malvik, Ingrid Johansen Aune, fortsetter å inspirere alle som kjente henne, lenge etter at hun døde. Foto: Anne Gundersen

Da tidligere ordfører i Malvik, Ingrid Johansen Aune omkom, ville Ellen Rabben Svedahl og Martin Mulholland skape noe for å minnes sin gode venninne.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det kom som et sjokk på alle da tidligere ordfører i Malvik, Ingrid Johansen Aune omkom i en båtulykke, sammen med kjæresten Eivind Olav Kjelbotn Evensen. Men kvinnen som ble omtalt som et av Arbeiderpartiets største talenter var ikke bare politiker. Hun var også en svært kjær venn for veldig mange.

En av dem som sto henne nærmest var Ellen Rabben Svedahl. Hun, sammen med en annen av Ingrids venner, Martin Mulholland, opptrådte under minnesamværet med sangen Everglow av Coldplay.

– Da jeg skulle bearbeide sorgen så kjente jeg at jeg måtte ha noe å ta med videre i denne prosessen, sier Ellen.

– Vi ble enige om at det kunne være fint å spille inn denne sangen. Bare det å komme hjem til Martin for å øve var til utrolig stor hjelp.

Saken fortsetter under bildet:

Hyllest: Ingrid Johansen Aunes nære venner, Ellen Rabben Svedahl og Martin Mulholland, har spilt inn sangen Everglow til minne om venninnen. Foto: Anne Gundersen

Griper etter pianoet

Martin Mulholland sier at i møte med sorg er hans første impuls å gripe etter pianoet.

– Som musiker og låtskriver er det dette som blir måten å håndtere sorg på for meg, sier han og presiserer at det ikke er han som har komponert Everglow.

– Det er på den måten jeg klarer å bearbeide og å stable mine egne tanker og følelser på plass. Derfor føltes det veldig godt å kunne gjøre dette sammen med Ellen.

Unik

Mange har prøvd å sette ord på hva det var som gjorde at Ingrid Johansen Aune og det livet hun levde, fremdeles har så stor innvirkning på de som møtte henne.

– Det er vanskelig å forklare hva det var som gjorde henne så unik, sier Ellen.

– Mange har prøvd, men det er vanskelig å beskrive. Hun preget utrolig mange av de hun møtte på sin veg. Men et særtrekk ved henne var at hun bestandig var nysgjerrig på andre. Hun mente at alle hadde noe interessant ved seg, noe hun kunne lære av og dette var hun veldig flink til å formidle. Jeg kan ikke huske å noen sinne høre henne dømme et menneske. Hun ga alle en sjanse og dette er noe jeg har prøvd å lære av og som jeg forsøker å ta med meg videre i livet. Jeg tror mange kjenner på det samme; at hun kan leve videre i at vi tar med oss denne egenskapen hun hadde.

Minnefond

Etter Ingrids død opprettet vennene Stiftelsen Ingrid Aunes minnefond for å videreføre noe av hennes store engasjement innenfor områdene nedrustning, fredsarbeid, likestilling og kvinners rettigheter i konflikt.

– Jeg syntes det er så flott at dette ble gjort og at det er så direkte rettet mot tematikk hun var engasjert i, mener Ellen.

– Det vi kan bidra med er å donere penger og også å dele kunnskap om at dette minnefondet finnes.

Everglow

Ingrid hadde mange ganger spurt Ellen om hun ville synge i bryllupet hennes en eller annen gang i framtiden, noe hun naturligvis hadde takket ja til.

– Jeg har fire barn min yngste datter ble født hadde mannen min og jeg en spilleliste der Everglow var med. Nora ble født våren før Ingrid døde og det ble til at de hørte på denne spillelista gjennom hele sommeren.

– Da Ingrid døde fikk denne sangen en helt ny betydning for meg. Dermed ble det naturlig å både framføre denne under minnesamværet og også å gi den ut etter hvert, forteller Ellen.

Gudmor

Ingrid var en viktig del av familien Rabben Svedahl og da den tredje datteren ble født ble Ingrid gudmor for barnet.

– Vi kalte også opp datteren vår etter Ingrid.

Ellen forteller at Ingrid Johansen Aune var for en supertante å regne.

– I sin travle hverdag hadde hun tid til å både være barnevakt, hente i barnehagen og på SFO og i det heletatt være en svært aktiv del av vår familie. Vi sørger for å holde minnet hennes vedlike.

Og et bedre forbilde for barna, det kan du vel knapt finne.

Hør intervjuet med Ellen Rabben Svedahl og Martin Mulholland, sammen med innspillingen av Coldplays Everglow, i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...