Nea Radio

Fra venstre Stine Spjøtvold, Magnus Sten, Steinar Nyland og Tone Andreassen Foto: Inga Petrine Grøtte

Sommerleir NFU:

Hvorfor dra til Syden når man kan dra til Selbu?

Norsk Forbund for utviklingshemmede avd. Trøndelag arrangerer denne uka sommerleir for voksne med utviklingshemning ved Peder Morset folkehøgskole på Selbustrand.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Rundt 50 leirdeltagere inkludert ledsagere og stab er samlet ved folkehøgskolen denne uka. Leirsjef Steinar Nyland kan fortelle at det lenge var usikkert om en leir kunne arrangeres, men heldigvis så ble det til tross for det utfordrende året vi har bak oss.

– Mange har kommet langveisfra og vi har deltagere fra Bodø i nord til Tvedestrand i sør, forteller en sprudlende leirsjef.

Mangfold av aktiviteter og verksteder

På planen for uka står mange ulike aktiviteter. Her har en mulighet for å lage leiravis, drive med fotografering, yoga, orientering, friluftsliv, delta på drama og teaterkurs og samtale om helse, samliv og livsstil. Diskotek blir arrangert flere kvelder, og mot slutten av uka blir det et møte med trønderske politikere som skal inspirere, før det blir et «eget stortingsvalg» for leirdeltagerne.

Utflukter

– «Værgudene" har virkelig vært med og lagt til rette med et fantastisk sommervær denne uka så det ligger til rette for strandliv og bading; både på Selbustrand og ved Vikaengene, sier Nyland.

I tillegg blir det óg en utflukt til Tydal, til besøksgården til Ingunn og Lars Græsli. Der blir det å møte eksotiske dyr som alpakka og lama, påfugl og esel, for å nevne noen. At leirdeltakerne reiser hjem med et fantastiske ferieopplevelser levner ingen tvil.

– Vi er også veldig takknemlig for den gjestfriheten og hjelpen vi har fått av rektor Arild Moen og ansatte ved Peder Morset folkehøgskole, i tillegg til Karin Galåen ved Frivilligsentralen i Selbu, avslutter en takknemlig leirsjef, Steinar Nyland.

Her kan du høre intervjuet med leirsjef Steinar Nyland:

Her kan du høre intervjuet med tre av leirdeltagerne:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...