Nea Radio

Her er rådene fra kommuneoverlegen:

Slik beskytter du deg best

Smittevern: Her er rådene fra kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen. Foto: Privat

Når det nå er smitteutbrudd i kommunen, ser vi hvor viktig det er at alle har gode rutiner for smittevern.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.04.2021 kl 13:06

– Mange som er smittet har vært på ulike steder siden påske, uvitende om smitten, sier kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen.

– De har vært på skoler, arbeidsplasser, butikker, kafeer, treningssentre og andre steder. Listen blir for lang til at vi kan legge ut alle detaljer om hvor de har beveget seg.

– Ved at alle virksomheter og steder har opprettholdt og sikret gode smittevernrutiner, er sjansen for tilfeldig smitte svært liten. Hvis alle begrenser sine ærender til et minimum, er det tryggere for alle, forklarer Muruvik Vonen.

Mine råd, som er gyldig resten av pandemien:

• Hvis du opplever at det er trengsel eller dårlige smittevernrutiner på et sted, så er det svært fornuftig å forlate stedet.

• Hvis du har vært et sted hvor det har vært mye folk, har du nå en økt smitterisiko. Da ber vi om at du er ekstra forsiktig noen dager – vurder hva en slik smitterisiko kan bety for de du jobber med eller personer der du tenker å dra. Drøft gjerne med din leder.

• Hvis du har det minste tegn til sykdom eller forkjølelse (symptomer), eller må forsikre deg om at du ikke er smittet, bestill test.

Leif Edvard Muruvik Vonen
Kommuneoverlege i Værnesregionen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...