Nea Radio

Hvor er de oppkjørte løypene?

Ikke kjørte skispor heller, men likevel mye bedre forhold. Foto: Gro-Anita Mortensen

Leserbrev fra skuffet hytteeier i Ålen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Leserbrev

Vinterferie og påske er noe jeg forbinder med dager som blir lengre, snø og skispor. For et par år siden kjøpte vi hytte på fjellet. En hytte som ligger et steinkast fra en markedsført skiløype i en kommune som på egne nettsider sier at de vil være en attraktiv hyttekommune. Vi kjøpet hytte i Ålen og nå er det endelig vinterferie.

Bilen er pakket og vi er klar. Familiens tenåring har skolefri og vi har tatt fri fra jobb for å endelig kunne bruke dagene til å gå på ski. Som arbeidstakere flest har vi ikke mange dager der vi kan være ute, hele dager der vi bare nyte at det er vinter og snø. Helger med skiturer og utendørsaktiviteter er hellige i vintersesongen, så et par ekstradager er toppen.

Spente følger vi med på skisporet og sider på Facebook. Været kan vi ikke gjøre noe med. Klær har vi. Det vi venter på er nykjørte skispor. Vi rett og slett forventer at det skal kjøres spor i vinterferien. Det er snakk om en liten uke der skolene har steng, ungene fri og mange foreldre har tatt seg hardt opparbeidede feriedager for å finne på noe samme. Det bør være av høy prioritet å få kjørt skispor disse dagene.

Men sånn ble det ikke. Onsdag før vi kom var det kjørt. Skisporet er enda synlig i dag på fredag, men det er fordi vi selv gikk det opp i går. På Facebook ser vi at det er planlagt kjøring på lørdag. Det betyr at skiløypa blir kjørt to dager i løpet av vinterferie. En vinterferie der det har snødd, blås og regnet. Den burde vært merket som sort løype.

Kortreist moro, som ikke koster skjorta er det mange avisartikler om i media i ukene før vinterferien. Aktiviteter der folk bor, som er enkle å bruker uten at det ruinerer familer, er etterspurt. Å gå på ski har for vår familie vært en slik aktivitet. Likevel er det ikke ofte man møter barnefamilier eller unger alene på tur i skiløypa her. Det skjønner jeg.

Selv om jeg heller ville vært på ski, så sitter jeg her å skriver. Det er ingen tvil om at jeg er irritert når jeg på kommunens nettside leser om at de lover en vinterferie for minneboka og oppkjørte skispor. Jeg skjønner at det å kjøre skispor er basert på frivillighet, en frivillighet jeg er utrolig takknemlig for og støtter med medlemskap. Men jeg mener kommunen har et ansvar. Et ansvar for at de som bor i kommunen skal kunne komme seg ut og har et godt tilbud der de bor. Personlig tror jeg gode skispor på sikt er god butikk også for frivilligheten. Det er rekrutering i praksis.

Mener kommunen alvor med å trekke hyttefolk hit, bør de støtte det frivillige arbeidet på en slik måte at det i det minste er attraktive skispor på de få dagene folk har ferie. Jeg planlegger ferien min og jeg vil vite hva jeg kan forvente. I saken på nett blir også Rørosmartna nevnt som et pre. Martna eller ikke, der er det garantert sikkert oppkjøre skispor også.

Hilsen Gro-Anita Mortensen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...