Nea Radio

Leserinnlegg:

Hvor ble det av lokaldemokratiet?

Innlegg: Eva Lundemo Fosmo er gruppeleder i Malvik Høyre. Foto: Malvik Høyre

Hvor ble det av lokaldemokratiet, er et spørsmål som er blitt stilt etter at kommunestyret i Malvik vedtok ny E6.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Dette er det enkelt å svare på; Det er jo nettopp lokaldemokratiet som fungerte, da vi vedtok ny E6 gjennom Malvik.

Det at 23 representanter stemte for, og kun åtte stemte i mot, viser at demokratiet fungerer i beste velgående.

Nå har vi, og det med et overveldende flertall, vedtatt at E6 Ranheim–Værnes skal bygges som en firefelts motorveg med to-løps tunneler, da i stor grad som utvidelse av eksisterende trasé og med en fartsgrense på 110 km/t.

Det er ingen hemmelighet, at Malvik Høyre hele tiden har vært positiv til, og jobbet for, ny E6. Men vi har også vært tydelig på at noen dessverre bli negativt berørt i denne saken. Dette har det vært viktig å se på, og gjerne minimere.

Jeg mener det nå er funnet gode løsninger for blant annet bedre støydemping i Hommelvik. Faktisk ut over det som er hjemlet gjennom lov og forskrift.

I tillegg har Malvik nå en fantastisk mulighet til å bli en foregangskommune innen nydyrking. Dette på grunn av at Nye Veier vil opprette et nydyrkningsfond i millionklassen her i Malvik.

Nye Veier ønsker også å gi et økonomisk tilskudd, for å knytte krysset ved Reitan sammen med ny fremtidig forlengelse av Vuluveien slik at fremtidig næringsområde har tilknytning til E6 både via Sveberg- og via Reitankrysset.

I tillegg har Kommunestyret nå vedtatt at vi forutsetter at Nye Veier gjennomfører støymålinger hos innbyggere som føler seg berørt av veien, og sikrer at det gjennomføres tiltak der det er behov.

Vi Høyres lokallag mener faktisk at E6 er en internasjonale hovedtrafikkåre. Vi må ikke glemme å tenke vei for minst de kommende 40 årene, og huske at E6 hverken er en lokalvei eller et lokalpolitisk trumfkort, men en europavei, og den er faktisk en del av de internasjonale hovedtrafikkårene som går mellom europeiske land.

En stor takk til FrP, Arbeiderpartiet, varaordfører og gruppeleder fra Senterpartiet, som var enige med oss i Malvik Høyre, og til slutt sa «JA» til ny E6. Et tydelig bevis på at lokaldemokratiet i Malvik fungerer i beste velgående.

Eva Lundemo Fosmo
Malvik Høyre

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...