ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Hvil i fred, Ingrid

Vakker seremoni: Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, var en av de mange som hadde reist langt for å følge Ingrid Johansen Aune til graven. Foto: OLE MARTIN WOLD / POOL NTB SCANPIX

Magne hundre mennesker fulgte Malviks ordfører, Ingrid Johansen Aune, til graven.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Hommelvik kirke var fullsatt og utenfor kirkerommet var den oppsatte tribunen også fylt til bristepunktet under Ingrid Johansen Aunes begravelse tirsdag. Det var sogneprestene Geir Henrik Gravaas og Ingrid Bolstad Kunzendorf som forrettet under seremonien.

– Jeg håper dere merker at dere ikke står alene, at kirken og området utenfor er fullsatt og at mange har reist langt for å komme hit, sa en tydelig beveget Arbeiderpartileder, Jonas Gahr Støre.

– For Ingrid var ikke bare en ung kvinne som ble brått revet bort. Hun var noe helt spesielt, sa Gahr Støre.

– Hun gjorde inntrykk på alle som møtte henne og jeg klarer ikke å fri meg fra å tenke på hvor skjørt livet er. På hvordan livet kan smile i det ene øyeblikket og i det neste øyeblikket være over. Vi minnes om dette igjen om med tyngde. Vi må leve mens vi kan. Ingrid levde virkelig mens hun levde og hun tok vare på dem rundt seg. Vi skulle ønske at vi hadde kunnet ta være på deg også, men det kunne vi ikke. Jeg er tvunget til å si disse ordene på vegne av Arbeiderpartiet. Vi takker deg og lyser fred over ditt vakre minne.

Saken fortsetter under bildet

Blomsterflor: Ingrid Johansen Aunes båre var dekket av et vakkert blomsterteppe. Blomsterhilsener fylte kirken og Åge Aleksandersen bidro kunstnerisk. Foto: OLE MARTIN VOLD / POOL / NTB SCANPIX

Nære kollegaer

Også fungerende ordfører i Malvik, Ole Herman Sveian, var sterkt preget da han holdt sin minnetale til Aune.

– Kjære Ingrid. Du pleide ofte å si at "Enten går det, eller så går det over". Men det sjokket vi fikk forrige torsdag, da beskjeden om din bortgang kom, det kommer det til å ta lang tid før vi kommer over. Sveian fortalte videre om gleden ved å jobbe sammen med ordføreren og om sakene Ingrid Johansen Aune var opptatt av.

– Vanligvis er det kun ordføreren som er heltidsansatt i kommunen. Men her i Malvik var vi to. Vi var sammen om dette og jeg savner deg, smilet ditt og klemmene dine.

Privat

I tillegg til Gahr Støre og Sveian holdt også fylkesmann Frank Jenssen og fylkesordfører Tore O. Sandvik minnetaler. Åge Aleksandersen framførte en dempet og vakker versjon av Lys og Varme.

Store deler av seremonien ble streamet av en rekke media. Etter ønske fra familien var imidlertid minnetalen som ble holdt av Ingrid Johansen Aunes mor, Bjørg Johansen Eigard, samt kunstneriske innslag av familiemedlemmer, holdt utenfor offentligheten.

Nøkkelord

ANNONSE