Nea Radio

Hvil i fred, Ingrid

Vakker seremoni: Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, var en av de mange som hadde reist langt for å følge Ingrid Johansen Aune til graven. Foto: OLE MARTIN WOLD / POOL NTB SCANPIX

Magne hundre mennesker fulgte Malviks ordfører, Ingrid Johansen Aune, til graven.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hommelvik kirke var fullsatt og utenfor kirkerommet var den oppsatte tribunen også fylt til bristepunktet under Ingrid Johansen Aunes begravelse tirsdag. Det var sogneprestene Geir Henrik Gravaas og Ingrid Bolstad Kunzendorf som forrettet under seremonien.

– Jeg håper dere merker at dere ikke står alene, at kirken og området utenfor er fullsatt og at mange har reist langt for å komme hit, sa en tydelig beveget Arbeiderpartileder, Jonas Gahr Støre.

– For Ingrid var ikke bare en ung kvinne som ble brått revet bort. Hun var noe helt spesielt, sa Gahr Støre.

– Hun gjorde inntrykk på alle som møtte henne og jeg klarer ikke å fri meg fra å tenke på hvor skjørt livet er. På hvordan livet kan smile i det ene øyeblikket og i det neste øyeblikket være over. Vi minnes om dette igjen om med tyngde. Vi må leve mens vi kan. Ingrid levde virkelig mens hun levde og hun tok vare på dem rundt seg. Vi skulle ønske at vi hadde kunnet ta være på deg også, men det kunne vi ikke. Jeg er tvunget til å si disse ordene på vegne av Arbeiderpartiet. Vi takker deg og lyser fred over ditt vakre minne.

Saken fortsetter under bildet

Blomsterflor: Ingrid Johansen Aunes båre var dekket av et vakkert blomsterteppe. Blomsterhilsener fylte kirken og Åge Aleksandersen bidro kunstnerisk. Foto: OLE MARTIN VOLD / POOL / NTB SCANPIX

Nære kollegaer

Også fungerende ordfører i Malvik, Ole Herman Sveian, var sterkt preget da han holdt sin minnetale til Aune.

– Kjære Ingrid. Du pleide ofte å si at "Enten går det, eller så går det over". Men det sjokket vi fikk forrige torsdag, da beskjeden om din bortgang kom, det kommer det til å ta lang tid før vi kommer over. Sveian fortalte videre om gleden ved å jobbe sammen med ordføreren og om sakene Ingrid Johansen Aune var opptatt av.

– Vanligvis er det kun ordføreren som er heltidsansatt i kommunen. Men her i Malvik var vi to. Vi var sammen om dette og jeg savner deg, smilet ditt og klemmene dine.

Privat

I tillegg til Gahr Støre og Sveian holdt også fylkesmann Frank Jenssen og fylkesordfører Tore O. Sandvik minnetaler. Åge Aleksandersen framførte en dempet og vakker versjon av Lys og Varme.

Store deler av seremonien ble streamet av en rekke media. Etter ønske fra familien var imidlertid minnetalen som ble holdt av Ingrid Johansen Aunes mor, Bjørg Johansen Eigard, samt kunstneriske innslag av familiemedlemmer, holdt utenfor offentligheten.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...