Nea Radio

Ordfører svarer på interpellasjon:

Hvem har ansvaret for næringsutvikling i Selbu

Foto: Andreas Reitan

Det spørsmålet stilte Nils-Even Fuglem, Selbu Høyre. Under kommunestyremøtet 21.09.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2020 kl 13:39

Signal fra næringslivet har kommet til oss om at det hersker noe tvil med hvem som har ansvar for Næringsutvikling i Selbu Kommune.

På Selbu kommune sine hjemmesider står følgende:

"Selbu Vekst AS er Selbu kommunes næringsapparat. Trenger du hjelp i
forbindelse med etablering av en ny bedrift, har du en gründer i magen eller er
du en bedriftseier som trenger råd så ta kontakt. Selbu Vekst tilbyr/bistår også
med salg av tomter og eiendommer/boliger".
Hva skal Selbu Vekst jobbe med? Hvilken rolle har NIVR (næringsforeninga i
Værnesregionen) for næringslivet i Selbu kommune?
Må næringslivet i Selbu være medlemmer av NIVR for å få hjelp?
Hvordan kan en framtidig organisering av Selbu kommunes næringsapparat være?

Ordfører svarer

Selbu Vekst er Selbu kommunes utviklingsenhet og næringsapparat, dette i tillegg til at de også bistår andre aksjonærer, samt andre aktører med oppgaver knyttet til utvikling av både bedrifter og Selbu som samfunn. Selbu Vekst har en begrenset stab med 1,5 årsverk, og det sier seg selv at disse årsverkene ikke kan inneha all kompetanse en så bred aktør som Selbu Vekst har påtatt seg å være.

Derfor samarbeider organisasjonen tett med andre utviklingsaktører, blant annet Trøndelag fylkeskommune, Innovasjon Norge og Proneo, der sistnevnte ofte brukes som rådgiver over nyetablerere med behov for strategiplaner, forretningsplaner etc. Både gode og dårlige tilbakemeldinger er utviklende for alle organsiasjoner, og selv om ordføreren ikke har fått signaler som går på at dagens kommunale næringsapparat ikke fungerer tilfredsstillende, tar undertegnede som styreleder i Selbu Vekst gjerne mot tilbakemeldinger om dette, og det er styrelederen sikker på at også de to ansatte i selskapet gjør.

Selbu Vekst gjennomførte forøvrig i fjor høst, på bestilling fra hovedutvalg for samfunnsutvikling, en undersøkelse blant næringslivet i i Selbu om tilfredsheten med det offentlige støtteapparat i kommunen, og her fikk dette jevnt over meget god score.

Næringsforeninga i Værnesregionen(NIV) er en medlemsorganisasjon, likt det Senfo var tidligere, som har sin primæroppgave å serve medlemmene i foreningen. Om NIV også bistår ikke-medlemmer er for ordføreren ukjent, men ut i fra kjennskapen til organisasjonen vil nok NIV etter beste evne jobbe for en positiv utvikling av næringslivet i Selbu uansett tilknytning. Uansett vil NIV stryke sin posisjon og sin handlekraft dess større del av næringslivet i Selbu som er medlemmer.

Når det gjelder fremtidig organisering av næringsapparatet i Selbu skal det i oktober gjennomføres en strategisamling i Selbu Vekst, samt at rådmannen har en sak på bordet om organisering av næring og kultur i kommunen, og dette vil legge grunnlaget for hvordan næringsarbeidet i Selbu kommune organiseres fremover.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...