Nea Radio

- Hva vil vi med Holtålen?

Per Langeng og Liv Rønning troner øverst på Senterpartiets liste i Holtålen. Foto: Holtålen Senterparti

Senterpartiet stiller seg tvilende til Pensjonistpartiets valglovnader.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.07.2019 kl 12:28

LESERBREV:

Sp vil prioritere at Holtålen fortsatt skal være en god kommune å bo i, med gode skoler, gode barnehager med åpningstider tilpasset behovet og eldreomsorg med nok varme hender til å sørge for god pleie og omsorg.

Vi vil også legge til rette for å få etablert flere arbeidsplasser i Holtålen.

Politikk er å prioritere, Sp prioriterer gode tjenester og trygghet for innbyggerne, og at Holtålen skal bestå som egen kommune i tråd med innbyggernes ønske.

Pensjonistpartiets førstekandidat har hatt flere leserinnlegg hvor han tydeliggjør at fjerning av eiendomsskatt er førsteprioritet for PP, uten å komme med så mye som en antydning om hvordan dette skal finansieres.

Sp deler intensjonen som at eiendomsskatt må begrenses mest mulig og helst unngås, men det er ikke mulig med dagens sulteforing av småkommuner uten at det går ut over grunnleggende tjenester.

Regjeringa legger opp til trange rammer for kommunesektoren neste år, dette gjelder i særdeleshet frivillig små kommuner under 20000 innbyggere.

Eiendomsskatt har blitt et nødvendig onde for de fleste kommuner for å kunne levere gode tjenester, ifølge SSB har 371 av 422 kommuner sett seg nødt til å innføre eiendomsskatt.

Holtålen vil også få mindre inntekter pga nedgang i innbyggertall, vi må med andre ord skjære ned på utgiftene for å få budsjettet i balanse.

For skole og barnehage er det innført bemanningsnormer som gjør at det ikke finnes innsparingspotensiale innenfor dagens lovverk.

Fjerning av eiendomsskatt kan kun gjennomføres enten ved nedlegging av oppvekstsentret i Haltdalen eller ved kraftige nedskjæringer i eldreomsorgen

Eiendomsskatten gir ca 7,5 millioner i inntekt for Holtålen sin del, det tilsvarer omtrent 12 heltidsstillinger som omsorgsarbeider.

Megård har vært tydelig på at endring av skolestruktur ikke er aktuellt, noe Sp selvfølgelig er helt enig i .

Da gjenstår spørsmålet: Mener Megård at en reduksjon av 12 stillinger i eldreomsorgen er forsvarlig?

Er dette forslaget i tråd med Pensjonistpartiets politikk?

Senterpartiet ønsker å opprettholde dagens skolestruktur og mener en reduksjon på 12 stillinger i eldreomsorgen er helt uforsvarlig, derfor mener vi spørsmålet om redusert eiendomsskatt må legges på is til vi har fått en ny regjering i Norge som prioriterer gode tjenester til innbyggerne fremfor skattelette til milliardærene.

Pensjonistpartiet lover også en kraftig reduksjon av kommunale avgifter (vann, kloakk) .

Megård har vært politisk aktiv så lenge at han vet utmerket godt at det er i strid med kommuneloven å subsidiere utgifter på selvkostområdet, selv om kommunen hadde hatt penger til det og et enstemmig kommunestyre ville prioritere det.

Til sist, det aller viktigste spørsmålet for å beholde gode tjenester nært innbyggerne: Hvordan stiller listekandidatene i Holtålen seg til kommunesammenslåing?

Ifølge valgomaten har alle nå endret standpunkt og har blitt enige med Senterpartiet i at Holtålen skal bestå som egen kommune og at vi skal avvise presset fra regjeringa om å gå inn i nye sammenslåingsdskusjoner.

Håper samtlige listetopper kan bekrefte det.

1. kandidat

Holtålen Senterparti

Per Langeng

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...