Nea Radio

40 000: Lørdag utgjorde folketallet inne på Granåsen Arena det samme som i en middels stor norsk by. Det å holde seg noen lunde hydrert var imidlertid en utfordring. Foto: Anne Gundersen

Hva skal du kunne forvente for en tusenlapp?

Joda, Metallica er antakelig verdens beste metallband. Men arrangørene skal være lettet over at gradestokken viste skarve 15 celsius og ikke 30.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.07.2019 kl 21:40

Det intet mindre en kongelige besøket i Granåsen lørdag blir hyllet som det beste rock har å by på. Så hvorfor da spørre om noe så tilsynelatende smålig som hva man skal kunne forvente for en tusenlapp? Kanskje bør man heller spørre: Hva skal man forvente av en total konsertopplevelse? Jo, i tillegg til musikken skal man kunne forvente muligheten til å holde seg noen lunde hydrert. Metallica var fantastisk. Logistikken var det ikke. Derfor kan arrangørene prise seg lykkelige over at trøndersommeren var som den ofte er, ikke særlig tropisk.

Kraft: Det er liten tvil om at Metallica står øverst på pallen i Granåsen. Foto: Anne Gundersen

35 000 liter

Det rapporteres at det ble solgt 35 000 liter øl under konserten, en konsert hvor det skal nevnes at også lokale Bokassa og svenske Ghost ga jernet. I tillegg til ølet må man regne med at det gikk med noen liter vin og mineralvann. Problemet var at det å vente seg gjennom køen tok tid. Lang tid. Og det er klart, når du da kjøper et par av disse bæreinnretningene som holder fire-fem halvlitere, så klarer du deg en stund. Men om du kun vil ha deg en Farris, sånn for ikke å gå i bakken, da er en time eller to å vente veldig lenge. Så lenge at det ødelegger konsertopplevelsen. Og da kan, i følge utallige meldinger på sosiale medier, den tidligere nevnte tusenlappen føles drøy.

Rått: Gutta bød på seg selv, ikke minst Robert Trujillo. Foto: Anne Gundersen

Vennlig og sikkert

En konsertopplevelse, særlig en der så mange mennesker er samlet, skal også oppleves som sikker. DER funket alt i Granåsen. PCM gjør en fantastisk innsats for å holde folk trygge. De kan ikke roses nok. Selv i ugreie situasjoner, antakelig forårsaket av nødvendigheten av å kjøpe fem halvlitere i slengen, var gjengen vennligheten selv. Nå kom aldri undertegnede seg fram til en disk hvor det var mulig å kjøpe noe å drikke, men ryktet forteller at også her ble det gjort en utmerket jobb.

Ekstase: Publikum eksploderte da Metallica smalt igang med Hardwired. De kan neppe ha blitt skuffet. Metallica, altså, med en slik mottakelse. Foto: Anne Gundersen

Sekser til folket

Folka som har jobbet som helter i Granåsen får terningkast seks. Det gjør Metallica også, men innen dette publiseres er dette et historisk faktum det skal godt gjøres å tilføre noe om fra et journalistisk perspektiv. Tidligere i sommer fungerte festivalen Trondheim Rocks - fra samme arrangør - aldeles fantastisk. Faktisk så godt som uovertruffent. Der var alt ved logistikken på plass, noe som ga rom for å virkelig nyte den musikalske opplevelsen. Trondheim Rocks ble fantastisk etter at man høstet erfaringene fra året før og tok dem til etterretning. For det er nå en gang sånn da, at på konserter som dette er det stort sett, men selvsagt ikke utelukkende, det man kan kalle et voksent publikum. Og når man har kommet dit at det er helt ok å bruke en tusenlapp eller mer på en konsertopplevelse, så har man også utviklet noen forventninger om det helt basale; Et ønske om å leske strupen og det å kjapt kunne svare når naturen kaller og vil ha de edle dråpene tilbake. Dette må på plass i Granåsen før Rammstein neste år.

Ga alt: James Hetfield ga klart uttrykk for at han visste at han var blant sine egne. – Ah, the Metallica family is here. Foto: Anne Gundersen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...