Nea Radio

Hva i alle dager er Kundalini yoga?

Kundalini: Suzanna Westaway underviser i Kundalini yoga på Stjørdal. Foto: Anne Gundersen

I følge Suzannna Wastaway kan Kundalini yoga være nettopp det du har brukt for. Nå underviser hun på Stjørdal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2018 kl 08:02

Kvinner i alle aldre kommer spent inn i DABA art cafe & øko på Stjørdal og med seg inn i de fargerike lokalene har de bærenett med pledd, yogamatter og ullsokker.

– Jeg er spent, sier en av dem.

– Dette er noe jeg vil gjøre for meg selv og fra nå er torsdagene hellige for meg. En annen er litt usikker på hva hun går til.

– Jeg har drevet med tradisjonell yoga, men dette er nytt. Du må nesten spørre meg om noen uker, ler hun. Så kommer yogalærer Suzanna Westaway selv inn fra vintermørket, en energibombe av et menneske, opprinnelig fra Serbia, gift med en brite og bosatt i Trondheim.

– Som ingeniør er jeg bestandig ute etter naturlige forklaringer på det som skjer. Det finner jeg innenfor Kundalini Yoga.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Vitenskapelig

Det er nettopp det Suzanna mener er vitenskapelig etterprøvbart som har overbevist henne.

– Jeg er ikke egentlig en såkalt alternativ person. Men når vi uttøver de forskjellige teknikkene vet jeg at det resonnerer i kroppen på en forutsigbar måte. Hun forklarer at det handler om positurer, der forskjellige muskler og organer i kroppen blir påvirket, og også om lyd, såkalt chanting.

– Vi chanter på forskjellige frekvenser og det har en direkte effekt. Kroppene våre er energisystemer som kan påvirkes.

Autentisk

Kundalini yoga sies å være den eldste formen for yoga.

– Derfor er den også autentisk, hevder Suzanna. På spørsmål om hva som skiller den fra andre typer yoga du kan praktisere, svarer hun at Kundalini yoga fokuserer mer på sinnet.

– Her er sjel og sinn like viktig som det fysiske. Og det behøver ikke være mer fysisk enn du gjør det til, forsikrer hun.

– Fleksibiliteten kommer etter hvert, det er prosessen som er viktig.

Harmoni

Suzanna startet først en gruppe på DABA. Den ble raskt full, så hun startet en til. Velga Bakkemyr, som driver kafeen, har deltatt på kurset.

– Jeg er bestandig skeptisk til slikt, tilstår Velga.

– Men jeg tenkte at jeg skulle prøve og vet du, etter tre ganger kjenner jeg faktisk at ett eller annet holder på å skje i kroppen! Hun forteller om lange dager på jobb og om hvordan hun plutselig har fått mer energi.

– Jeg syntes faktisk det er helt merkelig, men i følge Suzanna er det en naturlig konsekvens av Kundalini yoga, ler hun.

Brer om seg

De spente kursdeltakerne finner seg til rette i lokalet som for anledningen er ryddet for bord og stoler. Dempet jazz strømmer fra høytalere i lokalet og de fargesprakende maleriene som er en del av utstillingen som for tiden henger i kafeen, gjør trøndervinteren litt mer utholdelig. Den første timen kan gå igang.

– Jeg ser at Kundalini yoga blir stadig mer populært, sier Suzanna.

– Det er fordi det faktisk virker!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...