Nea Radio

Nea Radio

HV trekkes tilbake fra Vauldalen

I to måneder har forvaret med HV 12 bistått politiet ved grensa på Vauldalen.Totalt har 90 soldater tjenestegjort ved grenseovergangen. Aldri før har HV 12 hatt et større oppdrag, sier områdesjef Jan Gunnar Skogås. Her sammen med avsnittsleder ved Røros og Holtålen lensmannskontor, Øyvind Unsgård. Foto: Marit Manfredsdotter

Militæret hadde siste dag på grensen fredag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2020 kl 20:46

Politiet i Røros og Holtålen meldte torsdag at Heimevernet avslutter sitt bistandsoppdrag ved grenseovergangen på Vauldalen.

Dette betyr ikke at grenseovergangen åpnes som før. Det sier avsnittsleder ved Røros og Holtålen lensmannskontor, Øyvind Unsgård:

Politiet i Røros og Holtålen har nå altså tatt over grensevakten og har ansvaret for driften av denne fremover.

Områdesjef i HV12, jan Gunnar Skogås sier at til sammen 90 soldater har vært i aksjon under det to måneder lange oppdraget.

– Vi har aldri hatt et større oppdrag, sier Skogås:

Vertinne ved hotellet på Vauldalen, Jorid Skott Svendsen, har huset soldatene og hun sier dette kom godt med i ei ellers vanskelig og tung tid:

Det vil vil fortsatt ha stasjonær kontroll ved grenseovergangen, men den vil være noe redusert fra det høye nivået som har vært. Det vil med andre ord være en kombinasjon av stasjonær kontroll og avpatruljering. Tollvesenet vil også i større grad bistå politiet, samt gjenoppta mer av sine daglige oppgaver.

Det er altså ikke ulovlig å reise til Sverige, men ved innreise til Norge igjen gjelder reglene om 10 dagers karantene og tap av sykepenger/ inntekt, med mindre man er omfattet av unntaksbestemmelsene.

Smittevernreglene baserer seg i stor grad på tillit og dette er noe vi har vektlagt i vår grensekontroll så langt, men også fremover.

– Benytt dere av lokalt næringsliv og fortsett å bidra i denne felles dugnaden, lyder oppfordringen fra politiet i Røros og Holtålen.

Siste dag med gjengen. Foto: Marit Manfredsdotter

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...