Annonse
Nea Radio

Ålen:

Husflidslaget på flyttefot

Damene på plass i nye lokaler Foto: Per Magne Moan

Nå er vevstoler og systue flyttet fra den gamle kafeen på Samvirkelaget og inn i de nye lokalene på Ålentorget.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Holtålen Husflidslag er en svært aktiv gjeng med mange typer aktiviteter. De siste årene har de holdt til i andre etasje på Samvirkelaget, men de siste dagene er alt av utstyr og varer flyttet på andre siden av parkeringsplassen, til Ålentorget.

Her har husflidslaget hatt butikk i et par år, mens arrangementer i form av strikkekafeer og vevekvelder har foregått i de gamle lokalene.

Berit Grønli har vært medlem i laget i flere år og sier de gamle lokalene er helt greie, hadde det bare ikke vært for den bratte trappa.

– Det er gørfine lokaler der, men vi driver jo butikk også og det er vanskelig å trekke folk opp trappa. Det er mye enklere at de kommer innom Ålentorget, for da stikker de bare innom, sier hun.

De siste dagene har det vært flyttedugnad og mandag ettermiddag var det tid for en kaffepause på Kråa, som ligger rette over gangen for nylokalene.

– Vi er nå en gjeng håndarbeidsglade damer da, svarer hun på spørsmål om hvem som er medlemmer i husflidslaget.

– Det er ikke et must, men vi har ikke vært så heldige og fått med oss karer. Men vi har karer vi selger varer for da, sier hun og ramser opp dreide treprodukter, bøker og forskjellige hefter, som produkter menn har laget.

Hør radioinnslaget med Berit Grønli her:

Nøkkelord

Annonse