ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Hus i ferd med å rase sammen i Trondheim – ni personer evakuert

BÆREKONSTRUKSJON ØDELAGT: Beboere meldte selv fra om at huset var i ferd med å rase sammen. Foto: MORTEN ANDERSEN / NRK

En mann i Trondheim hørte søndag knakelyder i tak og vegger i huset. Han og flere andre i boligfeltet ble evakuert, og huset står nå i fare for å rase sammen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2020 kl 15:16

ANNONSE
Annonse

Politiet mottok melding om den noe spesielle hendelsen like etter klokken 12 søndag ettermiddag.

Hendelsen skal ha skjedd i Nyveilia, mellom Kolstad og Romolslia.

Foto: Joakim Halvorsen

– Mannen hørte knakelyder, han så at veggene bulte ut og fryktet at huset skulle rase sammen. Svikten i bygget skyldes oppussingsarbeid i den ene leiligheten. Han har kommet borti noen bærekonstruksjoner som holder huset oppe, sier operasjonsleder Trond Volden til NTB.

Huset kan rase sammen når som helst, sier Volden. Ingen er skadd, og politiet skal skaffe innkvartering til de evakuerte.

– Han hadde holdt på med oppussingsarbeid i over 30 år og aldri sett noe lignende. Så her har han nok vært litt uheldig, sier Volden.

Beboer Kristin Moen er en av de evakuerte. Hun sier til NRK at skadene i huset er blitt forsterket den siste uka, etter at naboene for en uke siden først merka at huskonstruksjonen kunne være skadd.

– I går kveld hørte jeg bulder og brak. Og så våkna jeg i 02-tida i natt med enda mer bulder og brak. Og i dag så vi utglidningene bortpå der.

Foto: Joakim Halvorsen

Nøkkelord

ANNONSE