ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Skolene i Trondheim:

Hurtigtester seg ut av bemanningskrisen

Foto: Øyvind Blomstereng/Trondheim Kommune

Skolene i Trondheim har hatt en vanskelig bemanningssituasjon den siste uken med mange fraværende ansatte som har ventet på time til koronatest. Det nye hurtigtestregimet kan gi en tilnærmet normal situasjon.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2021 kl 08:09

ANNONSE
Annonse

- Dette nye testregimet som er nå vil forhåpentligvis gjøre bemanningssituasjonen mye lettere. Den siste uken har det vært utfordrende på flere skoler med ansatte som har vært borte på grunn av at man har ventet på time til test. Nå får de muligheten til å komme fortere tilbake med disse testene, sier konstituert kommunalsjef for skole Jannicke Akse i Trondheim kommune til Nea Radio.

Helsedirektoratet og FHI sendte fredag et brev til alle landets kommuner med anbefalinger hva de bør prioritere ved stort press på smittesporings- og testkapasiteten, og hvilke tiltak de kan innføre etter mange lokale smitteutbrudd har skapt en utfordrende situasjon.

I skolene i Trondheim kommune er det per i dag 22 skoler der elever har påvist smitte og hvor det er ganske mange elever som venter på testing. Den samme situasjonen er det med ansatte. Akse sier at de har startet i dag med å få ut hurtigtester til skolene.

- I dag har vi startet på noen av disse skolene med å få ut hurtigtester og spytt-tester til elever og ansatte. Foreløpig har jeg bare hørt positive tilbakemeldinger på det i henhold til at man får testet seg raskere, får fortere svar og kan komme tilbake til undervisningssituasjonen og være på skolen, sier hun.

Ledere som vikarer

For enkelte skoler har det vært høyt fravær blant de ansatte og utfordrende å få tak i vikarer. Akse sier at det har vært en vanskelig situasjon.

- Det løses internt på skolene med de folkene man har, og noen steder har ledere tatt undervisningstimer for å få løst bemanningssituasjonen. Det skal ikke gå ut over timetallet til elevene selv om det har vært utfordrende, sier hun.

Akse håper på en mer normal skolehverdag både for elever, ansatte og foresatte i tiden fremover.

- Når nå elevene og de ansatte kan være på skolen uten og vente på testing vil kunne ha skolehverdagen slik som vi ønsker på grønt nivå og normal. Det er jo det vi håper at det nye testregimet i Trondheim skal føre til, legger hun til.

Nøkkelord

ANNONSE