Nea Radio

– Hurra for May Irene, Norunn og Emilie!

INITIATIVTAKERE: May Irene Blanco (til venstre), Norunn Sundan Meland og Emilie Holden, i spissen for miljøstreiken i Ålen sist fredag. Foto: Per Magne Moan

Roald Evensen med leserbrev om miljøstreiken forrige fredag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2019 kl 08:55

En stor takk til dere alle tre og alle de andre ungdommene i Holtålen, Røros, resten av regionen vår og hele landet som fredag demonstrerte for vårt felles miljø.

Deres engasjement varmer en gammel naturverners hjerte. Det er godt å se at dere er inspirert av svenske Greta Thunberg, og dere fortjener applaus og oppmerksomhet for det dere har dratt i gang lokalt.

15. mars deltok mer enn 1,4 millioner ungdommer over det meste av verden i klimastreik for å redde kloden vår. Ungdom i Sao Paulo, London, Mexico City, Santiago, Paris, Sydney og Los Angeles – for å nevne noen byer - var med på demonstrasjoner, så dere har en hel verden av jevnaldrende i ryggen.

I Oslo droppet 15.000 barn og ungdommer skolen og møtte opp foran Stortinget og krevde at politikerne må handle nå.

Men dette engasjementet dere viser lokalt må ikke bli et engangstilfelle. Dere har tent en gnist som bør bli til noe stort. Ikke stopp her!

Stå på krava som det heter. Krev lokal og konkret handling fra våre lokalpolitikere. Til høsten skal vi voksne velge nye folk til kommunestyrene over hele landet.

Uten engasjement og press fra dere vil det ikke bli lokale forandringer til det bedre for verken lokalmiljøet eller kloden. Vår gamle miljøvernminister, statsminister, «landsmoder» og verdens miljøvernminister Gro Harlem Brundtland gav oss i sin tid et godt råd. Tenk globalt – handle lokalt!

Mitt velmenende råd er at dere i samarbeid med lokalavisene og lokalradio utfordrer alle listetopper til høstens kommunevalg til å svare på hvilke helt konkrete tiltak de lokalt vi innføre for å støtte dere i parolen «Vi har ingen planet B». Helt lokalt og helt konkret, og helt i tråd med Landsmoderens råd om å tenke globalt og handle lokalt.

Lykke til Emilie, Norunn og May Irene, og alle dere andre – og stå på videre.

Roald Evensen, Haltdalen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...