ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Hans Oddvar Stuenes om Kim Friele:

- Hun har betydd alt

Leder i Røros Pride: Hans Oddvar Stuenes. Foto: Iver Waldahl Lillegjære

Hans Oddvar Stuenes, leder for Røros Pride, sier at Kim Friele har hatt stor betydning for ham personlig og hyller henne og den innsatsen hun har gjort for åpenhet og likestilling.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Etter at det ble kjent at Kim Friele har gått bort har hun blitt hyllet landet over for sin kamp for endring og likestilling.

- Hun har betydd alt for den kampen, tenker jeg.

Ansvar for å viderebringe arven

Selv om kampen for likestilling for skeive har pågått lenge er den dessverre ikke over enda. Stuenes forklarer at selv om Norge er ett av de beste landene i verden å være skeiv i så sier levekårsundersøkelser at skeive på mange områder har det verre enn de som ikke er det.

- Det er kanskje vårt ansvar å viderebringe arven etter Kim Friele. Den kampen hun kjempet, den skal vi fortsette å kjempe ikke minst for folk i andre land hvor det ikke er like lett å være skeiv.

50 år siden paragraf 213 ble fjernet

Til neste år er det 50 år siden paragraf 213 ble fjernet og det ikke lenger var kriminelt å være homofil i Norge. Stuenes tror jubileet for fjerningen av paragrafen vil prege Pride i tiden som kommer, og Friele var sterkt delaktig i at nettopp den paragrafen ble et tilbakelagt kapittel. Hun var også sentral i 1978 da det ikke lenger var en psykiatrisk diagnose å være homofil.

- Kim Friele fortjener all den positive oppmerksomheten hun kan få, at vi gjør litt ære på det arbeidet hun har gjort.

Hør intervjuet med leder i Røros Pride, Hans Oddvar Stuenes, her:

ANNONSE