Nea Radio

2,5 km-regelen:

– Høyres forslag er en kraftig skjerping av dagens regler

Heidi Greni (SP) Foto: Per Magne Moan

Heidi Greni mener Høyres forslag i saken om å fjerne 2,5 km-grensen for bruk av snøscooter til hytta, er en knebling av lokaldemokratiet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2020 kl 20:26

Stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth fra Høyre skrev i forrige uke et leserbrev som blant annet ble gitt ut på Nea Radio, der overskriften var – Mer lokal selvbestemmelse over snøscooterkjøring!

Tirsdag 5. mai skal Stortinget behandle saken om å fjerne 2,5 km-grensen for bruk av snøscooter til hytte og Holm Lønseth skriver i innlegget at Høyre vil la kommunene bestemme selv om og hvor det skal være avstandskrav for bruk av snøscooter.

Stortingsrepresentant Heidi Greni sier hun er begeistret over at Høyre skal følge opp forslaget som skal behandles tirsdag, men hun ser ikke logikken i at partiet kommer til å stemme mot forslaget.

– Det største problemet er alle innstrammingene som ligger i høringsutkastet som er sendt ut. Dette er slettes ingen liberalisering, men en knebling av lokaldemokratiet og kommunenes handlingsrom, sier hun og mener Høyres forslag er en voldsom skjerping av reglene.

I forslaget er det blant annet begrenset antall turer, krav om kjørebok, tillatelser skal kun gis for et år av gangen, det skal kun være lov å frakte tyngre bagasje og det skal ikke kunne gis kjøreløyver dersom det er leiekjørere.

– At Mari Holm Lønseth klarer å selge inn dette som en liberalisering er for meg en stor gåte, sier Greni.

Hør intervju med Heidi Greni her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...