Nea Radio

Høyre stiller spørsmål ved APs annonse

Etisk riktig: Leder i Malvik Høyre, Halvard Dahle, stiller spørsmål til rådmannen om hvorvidt en annonse for arbeiderpartiet strider mot kommunens etiske reglement. Foto: Anne Gundersen

Malvik Høyre stiller rådmannen spørsmål om hvorvidt en annonse Arbeiderpartiet har publisert er i tråd med kommunens etiske reglement.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.01.2018 kl 20:48

I følge leder av Malvik Høyre, Halvard Dahle, mener partiet at Arbeiderpartiet har brukt en nyansatt i markedsføringen av sin politikk.

– Vi spør derfor nå rådmannen om dette er etter kommunens gjeldende etiske regler. Han forteller videre at partiet reagerer på at den ansatte blir satt inn i en partipolitisk sammenheng i forhold til sin stilling.

Reglement

– Den ansatte framstår som reklame for et parti som også er det styrende partiet i kommunen. Det er klart i kommunens reglement at nyansatte skal forholde seg til gjeldende regler og det er leder som skal sørge for at arbeidstakere setter seg inn i disse, sier Dahle.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Klarhet

Høyre ønsker nå klarhet i hvordan rådmannen, som kommunens øverste leder, ser på saker der ansatte i kommunen framstår i politisk sammenheng med referanse til sin stilling.

– Dette handler for oss ikke om politikk. Det er et spørsmål administrasjon og om hvordan kommunen framstår blant sine innbyggere, mener Dahle.

Ikke ansettelsen

– Det er ikke ansettelsen i så måte vi kommenterer i annonsen, sier leder i Malvik Arbeiderparti, Anne Synnøve Mostervik.

– Vi er glade for å ha fått til en ekstra helsesøster stilling, og det er det dette handler om for oss.

– Nå avventer vi og gir ikke flere kommentarer før vi ser hva som skjer videre med saken.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...