Nea Radio

Senterpartiet:

- Høyre har glemt Trøndelag i NTP

Kari Anita Furunes i Senterpartiet. Foto: Kari Anita Furunes

For fire år siden var E14 inne med 190 mill kr avsatt til planleggingsmidler. Det ble spist kake og alle var glade. Nå har E14 forsvunnet fra NTP, og flere andre prosjekter i Trøndelag er også borte. Hva har skjedd Elin Agdestein?

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

E14 er hovedforbindelsen mellom Norge og Sverige i Midt- Norge. Standarden på strekningen som krysser Meråker kommune på distansen fra Stjørdal til riksgrensen har utallige ganger vært et tema. I de senere årene helt fram til koronapandemien har det vært en sterk økning i trafikkmengde på E14.

Stadig større endringer i været med mer nedbør som har gitt ulike utfordringer og flere ulykker har gjort at veien har blitt stengt flere ganger. Dessverre har flere måttet ofre livet på denne veistrekningen. Gjentatte ganger i de siste årene er det gjort ulike henvendelser fra både Meråker kommune og Stjørdal kommune for å få strekningen inn i NTP. Svarene på henvendelser eller besøk for befaring har vært fraværende.

Det var derfor veldig positivt ved framleggelse av nasjonal transportplan for fire år siden da E14 var inne med en avsatt sum på 190 millioner kroner til planleggingsmidler til en helhetlig og sammenhengende opprustning. Prosjektet ble den gang kostnadsberegnet til 3,5 milliarder kroner og oppstarten av planleggingen skulle gjennomføres i tidsperioden 2024 -2029. Dette skulle legge til rette for investeringsmidler og utbedringer deretter. Håpet om å få utbedret en omdiskutert vei gjennom mange år kunne virke å bli realisert i perioden fra 2030 og utover. Det ble også godt bemerket at Høyres Elin Agdestein spiste kake slik hun har gjort for flere prosjekt i Trøndelag, nå for å markere at E14 var en del av NTP og en vei det skulle satses på. Problemet er at det stopper der, det blir ingen planlegging av vei eller utbedringer ved å spise kake.

Den 19. mars ble regjeringens transportpolitikk for de neste tolv årene lagt fram, men uten en eneste krone til E14. Hele prosjektet er fjernet. Meråker som lokalsamfunn er ført bak lyset sammen med alle som er avhengig av denne transportåren. For fire år siden ble strekningen prioritert av hensyn til både trafikksikkerhet og samfunnssikkerhet. Dette fordi E14 er en viktig transportåre der det ikke eksisterer noe annet elternativ og der potensialet for reisetidsreduksjoner er svært store. Hva har endret seg de fire siste årene Elin Agdestein?

Det er ikke akseptabelt å spise kake for så å glemme tidligere prioriteringer fordi det ikke passer. Når det blir valgt å markere tildelingen slik det her er gjort, forplikter det og det forventes handling deretter. Hvorfor har Høyre gått bort fra tidligere lovnader? Hva vil Høyre nå gjøre for at E14 blir tatt inn i NTP igjen?

Hallgeir Grøntvedt i Senterpartiet. Foto: Hallgeir Grøntvedt

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...