Nea Radio

Hov Skole 50 år

Hov Skole Foto: Per Magne Moan

Denne uka skal det feires og publikum er hjertelig velkommen innom.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I september er det 50 år siden nye Hov Skole i Ålen ble offisielt åpnet. Med nyskolen så ble flere grendeskoler i Ålen lagt ned og elevtallet var i 1967 på godt over 300 - en god del fler enn dagens drøyt 180 elever.

Skolen har gjennomgått store forandringer de siste årene og mange vil vel si at den ikke er til å kjenne igjen. For 12-13 år siden ble bygget totalrenovert og datidens skoler skulle være åpne løsninger. Det vil si klasserom uten vegger.

Veierud Busch sier at dette er man på vei bort fra, og det blir stadig flere lukkede klasserom igjen.

I anledning 50-årsjubileet så blir skoledagen tirsdag forskjøvet - både for elever og lærere. Det ringer inn til første time så sent som klokken 14.00. Årsaken til dette er at skolen samtidig holder åpent for publikum og tilpasser tida slik at flest mulig har anledning å komme på besøk. Det betyr at alle som ønsker det kan stikke innom og samtidig få et godt innblikk i hvordan en skoledag i 2017 forløper.

Også på fredag skal jubileet markeres. Da er det Rallaren som er arena for underholdning fra både nåværende og tidligere elever.

Mandag formiddag var forberedelsene til jubileet godt i gang. Vi fikk en prat med assisterende rektor, Isak Veierud Busch:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...