Nea Radio

Nea Radio

Høstkonsert med cembalo

Kantor Liv Bang Nilsen demonstrerer cembaloet i Selbu kirke. Foto: Andreas Reitan

Neste ukes høstkonsert i Selbu kirke gir cembaloet stor oppmerksomhet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er Selbu sokn og Selbu Felebyggerlag som står bak tirsdagens høstkonsert i Selbu kirke.

Det gamle barokkinstrumentet cembalo får mye oppmerksomhet, ikke minst ved at Øyvind Kåre Pettersen kommer til Selbu for å spille på kirkas eget instrument.

Øyvind Kåre Pettersen er kantor i Lademoen kirke og en av regionens mest erfarne organister. Han har ved flere anledninger vært vikarierende domkantor i Nidarosdomen.

- I tillegg kommer Nardo bydelsorkester med solist Dagrun Gilberg på fiolin og Pierre Cerasi på gamle trompeter, blant dem det sjeldne instrumentet Zink som trolig høres i Selbu for første gang denne kvelden. Konsertmester er Jarle Utness, forteller Liv Bang Nilsen, kantor i Selbu kirke.
Hun gleder seg spesielt til å høre bydelsorkesteret bestående av 25 musikere sammen med både cembalo og Selbu felebyggerlag.

Cembalo-bygger fra Trondheim

Det er Randulf Margido Skjærseth Larsen, tidligere kirketjener i Nidarosdomen, som har bygd cembaloet i Selbu kirke. Det var Larsens andre cembalo-prosjekt, bygd i 1977. Nå har han bygd åtte! Cembaloet kom til Selbu kirke rundt 1990 da Jostein Grolid var kantor.

Cembalo-bygger Randulf Margido Skjærseth Larsen er forøvrig samme mann som i 1980 klatret opp på kula på spiret i Nidarosdomen – uten sikring.....

Selbu kirke sitt cembalo er bygd av daværende kirketjener i Nidarosdomen, Randulf Margido Skjærseth Larsen. Foto: Andreas Reitan

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...