Nea Radio

Hommelvik kan få sin Midtsandtangen!

Ønsker park: Malvik ungdomsråd mener at Stasjonsfjæra i Hommelvik kan bli et nytt Midtsandtangen, skriver leder Jørgen Enoksen i et leserinnlegg. Foto: Anne Gundersen

I 2018 står Hommelvik og Malvik Kommune ved nok ett veiskille; skal man bygge ut eller bevare?

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Området det er snakk om nå er stasjonsfjæra, også omtalt for Moanfjæra. Malvik Ungdomsråd er sterkt kritiske til at Hommelvik Sjøside skal bygge ut en rekke leiligheter i dette området. Dette vil vandalisere Hommelvik sitt desidert fineste parkområde for all framtid. Men det er ikke noe parkområde her i dag?

Dette vil Ungomdrådet gjøre noe med, gjennom en stor utbyggeraktivitet i Hommelvik sentrum er utbyggere pålagt å legge til rette for x antall kvadratmeter med grøntareal etterhvert som de bygger ut boliger. Dette har ikke Hommelvik sentrum nok av. Dermed kan utbyggere få «kjøpe ut» grøntarealet sitt i andre områder, området Stasjonsfjæra er svært aktuelt for dette.

Når man selger nye boliger i dag er rekreasjonsområder svært høyt prioritert for kjøpere. Å omregulere området stasjonsfjæra tilbake til grøntområde vil være en svært klok og en langsiktig invisetring for folkehelsen i Malvik og Hommelvik. Og investeringen er det utbyggere som gjør, gjennom at de «kjøper seg ut». Å ha en park tett knyttet opp mot Hommelvik sentrum vil også få positive ringvirkninger, bla. gjennom verdistigning.

Parken vil gi Hommelvik sentrum ett løft!

Hommelvik kan få sin Midtsandtangen! Grunnen til at Hommelvik Sjøside ikke har fått muligheten til å bygge leilighet tidligere i dette området er på grunn av at BaneNor, som (heldigvis) ikke har bestemt seg for sporvalg og dermed har ikke utbygging kunne funnet sted.

Nå står vi ovenfor ett valg vil vi ha enda flere boliger langs sjøen, eller vil vi ha en ny midsandtangen?

Når spørsmålet om utbygging i dette området ble diskutert for første gang ble Ungdomsrådet sine meninger ignorert. Nå vil vi løfte debatten.

Nesten alle partiene i kommunestyret er for utbygging av Stasjonsfjæra da dette ble stemt om, hvordan stiller de seg til dette nå?

Mvh Jørgen Enoksen

Leder, Malvik Ungdomsråd

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...