Nea Radio

Holtålen og Tydal pilotkommuner

PILOT: Holtålen kommune hadde oppstartmøte for pilotprosjektet sist torsdag. Foto: Holtålen kommune

Holtålen og Tydal er blant seks pilotkommuner i et nasjonalt samarbeid om samfunnsplanlegging i de minste kommunene. Prosjektet er et samarbeid mellom Distriktssenteret, Trøndelag fylkeskommune og Nordland fylkeskommune.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I tillegg til Holtålen og Tydal er også Grane, Dønna, Moskenes og Røyrvik med i prosjektet som nå ser nærmere på samfunnsplanlegging i de minste kommunene

Sist torsdag hadde Holtålen besøk av Kompetansesenter for distriktsutvikling - Distriktssenteret, Ruralis, og Trøndelag fylkeskommune Holtålen. Holtålen er en av seks norske distriktskommuner som er valgt ut til å være med i et forskningssamarbeid om å koble samfunnsplanlegging og utviklingsarbeid sterkere sammen.

God planlegging er nødvendig for gode politiske prioriteringer. Samtidig er plan- og utviklingsarbeidet krevende i mange av småkommunene på grunn av færre ressurser.

Hvordan kan distriktskommuner jobbe godt med planlegging og utvikling med få ressurser? Hvordan kan planlegging gjøres enkelt og samtidig ha ønsket effekt? Dette er spørsmål som skal besvares.

Distriktssenteret samarbeider med Nordland fylkeskommune og Trøndelag fylkeskommune og har engasjert forskningsinstituttene Ruralis og Nordlandsforskning til å følge prosjektet.

Resultatene som kommer ut av samarbeidet skal ha overføringsverdi til mindre kommuner i hele landet.

- Vi er veldig glade for å ha med Holtålen på dette, sier Hildegunn Nordtug i Distriktssenteret. -Å finne de gode måtene å jobbe ut ifra de ressursene man har vil være meget nyttig kunnskap for mange distriktskommuner. At Holtålen ønsker å være med viser at de er framtidsrettet og utviklingsorienterte.

Møtet med politisk og administrativ ledelse i Holtålen markerer oppstarten av det flerårige samarbeidet.
- Vi ser fram til dette samarbeidet, sier ordfører Arve Hitterdal i en kommentar.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...