Nea Radio

Holtålen kommune kjøper eiendom i Ålen sentrum

Foto: Per Magne Moan

Bruker 450.000 fra kapitalfondet for å sikre seg "Snoen".

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I forbindelse med en diskusjon i formannskapet om Ålen sentrum, ble det bestemt at ordfører og kommunedirektør skulle ta kontakt med eieren av Snoen for å undersøke om eiendommen var til salgs.

Bakgrunnen for dette var at eiendommen slik den fremstår i dag ikke er spesielt presentabel, og at det burde være en kommunal oppgave å få bedret dette.

Ordfører tok kontakt med eier, og det ble avholdt et møte. Hun var positiv til salg, og det ble oppnådd enighet om en kjøpesum på kr 450.000.

Dette er i etterkant drøftet i Formannskapet, som har uttrykt positiv innstilling til en slik løsning og kjøpesum.

SNOEN: Ikke akkurat innflytningsklart. Foto: Per Magne Moan

Eiendommen er på 12,8 dekar, 6,2 dekar dyrket mark, 3,3 dekar skog, 1,7 dekar annet areal og 1,6 dekar tomt. Det står i dag 3-4 bygninger av lav teknisk standard på eiendommen.

I tillegg fester kommunen pumpestasjon for kloakk på eiendommen.

Kommunen eier fra før tilgrensende eiendom, der FIAS tidligere holdt til.

Eiendommen er regulert til boligformål og offentlig friluftsformål.

Tirsdag kommer saken opp til behandling i formannskapet og kommunedirektøren skriver i sin innstilling at det er en bra løsning om kommunen skaffer seg kontroll over eiendommen Snoen midt i Ålen sentrum.

Kjøpesummen fremstår også som rimelig. Kommunen vil måtte påregne kostnader i fremtiden til å oppgradere området slik at det fremstår slik det er regulert til, herunder vurdere riving av hele eller deler av bygningsmassen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...