Nea Radio

Holtålen kommune kjøper Ålen Senter

Arkivfoto fra Ålentorget: Per Magne Moan.

Rådmannen vil bruke 425.000 kroner fra Gaulafondet

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2019 kl 15:37

Neste tirsdag skal formannskapet i Holtålen ta stilling til om kommunen skal bli eneeier av Ålen Senter - bygget som blant annet huser Ålentorget.

Holtålen kommune er, gjennom skapet Ålen Utleiebygg AS, som kommunen eier sammen med Sparebank1 SMN, allerede hovedaksjonær i Ålen Senter, med 51 prosent av aksjene. Den andre eieren er Union eiendomskapital.

Ett bud

Kommunestyret vedtok i 2017 å selge kommunens aksjer i senteret, noe som har resultert i et bud på 500.000.

Rådmannen skriver i saksfremlegget at han er av den oppfatning at inngitt bud er så lavt at det hverken er økonomisk interessant, men ikke minst er så lavt at det ikke forplikter en kjøper til å utvikle senteret. Det er derfor vurdert om kommune selv kan overta hele senteret, når det økonomiske nivået ligger slik.

Det er gjort en vurdering av økonomien i sentret, og basert på at begge aksjeselskapene oppløses, og at eiendommen drives som en del av kommunens øvrige bygningsmasse, uten nye leietakere, skal det være mulig å drive sentret i balanse.

Nytt biblioteklokale

Rådmannen skriver i innstillingen at kommunen kjøper Sparebank1 SMN sine aksjer i Ålen Utleiebygg for 100.000 kroner og Union eiendomskapitals aksjer i Ålen senter AS for 325.000 kroner. Begge har akseptert budet.

Kjøpesummen dekkes ved bruk av Gaulafondet.

I saksfremlegget antyder rådmannen at kjøp styrker muligheten for at deler av bygget kan bli benyttet som nytt bibliotek.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...